Selecteer een pagina

Met kleuters kun je over van alles praten bij een boek. Zo kun je kijken naar illustraties/tekeningen en benoemen wat je ziet. Zelfs als er weinig of geen begeleidende tekst staat kan een boek zo een heel avontuur worden. Immers kun je praten over de verschillende gebeurtenissen. En soms is het zelfs heel erg leuk om allerlei figuren erbij te pakken die in het boek voor komen. Zoals in het leuke boek “Van wie is die staart?”

Van wie is die staart?

Dit 32 pagina’s tellend boek staat boordevol staarten van dieren/mensen. Op de linkerpagina staat de start geïllustreerd, op de rechterpagina staan 4 dieren/mensen geïllustreerd. Op de dubbele pagina die daarna komt volgt het antwoord in een nog mooiere illustratie. Op deze manier passeren er heel wat dieren de revue.

Tips bij Van wie is die staart?

– Is je kind al iets verder dan is het de kunt om de rechterpagina af te dekken en je kind zo extra uit te dagen.
– Maak er ook eens een spel van door het dier op te laten zoeken in de dierenbak of zelf te laten tekenen op een vel papier…
– Verstop onder een dekentje/doekje/handdoek eens wat dieren en laat daar alleen de poten of de staarten van onderuit komen, raad je kind het dan ook nog?

Van wie is die staart? van Joukje Akveld & Martijn van der Linden, Uitgeverij Gottmer kinderboeken is o.a. online te koop.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics