Thuisleven.com
Tiptoi: De magie van het lezen
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > Tiptoi: De magie van het lezen

Tiptoi: De magie van het lezen

Ik ben grote voorstander van leerzame spellen. Niet alleen is het leuk om een spelletje te spelen waar je iets van leert maar vooral is het erg leuk om samen tijd door te brengen. Het is dan ook niet vreemd dat ik meerdere Tiptoi spellen / boeken / puzzels in huis heb liggen. Het spel “de magie van het lezen” hebben we intussen alweer 1,5 jaar in huis en is veelvuldig gebruikt. Perfect dus om eens mijn ervaringen hiermee te delen.

In de eerste periode werd het spel haast dagelijks gespeeld omdat het een van de weinige spellen in huis was. Vooral de oudste twee begrepen het spel goed en konden er zelf mee aan de slag. De jongste twee hadden meer begeleiding nodig en nu ze ervarener zijn én een basis hebben gehad van de letters merk ik dat ze het spel steeds vaker alleen kunnen spelen.

Tiptoi stift

Zoals ook bij de andere Tiptoi producten dien je een stift te gebruiken om het spel te kunnen spelen, mocht je al een stift hebben hoef je geen extra bij te kopen. Het downloaden van het bestand voor de Tiptoi stift gaat snel en zeer eenvoudig. We kunnen daardoor gelijk beginnen met opbouwen. Aangezien de 2 oudsten het spel spelen, kiezen we gelijk voor de hoogste moeilijkheidsgraad en we starten het spel.

Magie van het lezen

De kinderen luisteren half aandachtig, gelukkig zit er een repeat knop op en deze gebruiken we met regelmaat. De jongste vangt als eerste de raaf. Ze moet op haar spelers-fiche tippen en daarna op de opdrachtenkaart. De opdracht luidt: “Nu spelen we op de magische laatjes aan de rechter zijkant van de toverkast, die je aan de onderkant van de tovervrienden ziet. Help Magor de passende spullen te vinden die in de laatjes horen. Tip op het laatje met het groene vierkantje.” De dame tipt op het laatje met het groene vierkantje vervolgens krijgt ze de opdracht: “Lees het woord hardop en tip dan op het bijbehorende plaatje in het midden van de toverkast.” Madammeke leest het woord hardop: “Fabriek”, vervolgens tipt ze op de fabriek in de toverkast, een leuke ping volgt en ze mag het opdrachtenkaartje houden. Niet veel later horen we dat de raaf ontsnapt is en ze de raaf weer moeten vangen. Om de beurt verzetten ze Magor maximaal 3 stapjes, de raaf kraait en aan de kraai (luid/zacht) kunnen we horen of de raaf dichtbij of ver weg is. Ze verzetten Magor nog een keer en dan vangt de oudste de raaf. Nu moet hij de opdracht uitvoeren. De kinderen spelen vrolijk verder en ze passeren een aantal opdrachten. Doordat de opdrachten steeds verschillend zijn blijft het spel zeer interessant. Het spel wordt daarom niet opgeruimd maar nog 3 keer gespeeld. Ook dit spel is een groot succes. Ik kan niet wachten tot het volgende Tiptoi spel, stiekem hoop ik op het Tiptoi “Reis door de seizoenen”!

Plus punten:

  • De stift is voor alle producten van Tiptoi te gebruiken. Je hoeft deze dus niet steeds opnieuw te kopen.
  • Leerzaam

Minpunten:

  • Niet alle letters worden uitgesproken zoals op school wordt aangeleerd. Het spel is hier te koop voor €23,99

Productbeschrijving

Leer lezen met de magie van het lezen van tiptoi! In verschillende moeilijkheidsniveaus lossen de spelers spannende taalopgaven op en helpen met woordenmagie en raadsels de verstrooide tovenaar Magor de stelende raaf te vangen.
Introductie in het lezen: luister naar de klanken en herken de letters – Letters tot woorden samenvoegen – Tiptoi leidt de opgaven en laat de exacte uitspraak horen – Inhoud: 1 driedelig spelbord, 4 spelersfi ches, 1 tabel, met beginklanken, 1 tovenaarsfiguur met opzetvoet, 1 aflegbord, 9 opdrachtkaarten, 38 letterfiches. – Exclusief Tiptoi stift.
Niet geschikt voor kinderen beneden de 3 jaar Aanbevolen leeftijd 5 -9 jaar Geschikt voor jongens en meisjes

Lees ook:

Hebben jullie al producten van tiptoi in huis?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Superleuk zeg dat TipToi! Nu is bijna geen speelgoed geschikt voor kinderen onder de 3 jaar, maar hier is Elin nog wel echt te klein voor, maar TipToi gaan we zeker onthouden!

  • Dank je voor de review, ik heb hem hier op het verjaardagslijstje van mijn dochter staan. Maar misschien is hij dan toch nog te moeilijk voor mijn bijna 4 jarige?! Ze is al wel flink met letters aan het oefenen. Misschien voor volgend jaar dan…

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics