Thuisleven.com
Kees Smit Tuinmeubelen parasol voor schaduw
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Tips voor meer schaduw in de tuin

Tips voor meer schaduw in de tuin

Het liefst genieten we in de zomer ieder moment van de zon. Toch is het tijdens warme dagen fijn om een schaduwplek in de tuin te hebben. Even lekker relaxen maar nog wel genieten van het mooie weer buiten. Dan is een plek in de schaduw onmisbaar. Benieuwd hoe je op verschillende manieren schaduw kan creëren in de tuin? Lees dan snel verder.

Een parasol in je tuin

Een parasol is de makkelijkste optie voor het creëren van schaduw. Een parasol is makkelijk te verplaatsen zodat je zelf kunt kiezen waar je de schaduw wilt. Er zijn verschillende soorten parasols te vinden voor in de tuin. De parasols van Kees Smit Tuinmeubelen zijn geschikt voor ieder terras. Van zweefparasols, staande parasols tot aan muurparasols. De verschillende soorten parasols hebben allen hun eigen voordelen. Zo heeft de zweefparasol als voordeel dat de parasolstok niet in de weg zit, waardoor de parasol niet perse boven een tafel hoeft te staan. Je kunt hem dan gerust naast de schutting plaatsen, zonder dat het doek tegen de schutting aan komt.

Bomen en hoge planten

Wist je dat zitten onder bomen en planten koeler is dan onder een overkapping? Bomen en planten zorgen namelijk niet alleen voor schaduw. Het vocht in bladeren verdampt door de zon en koelt het oppervlak af. De lucht die langs de bomen of planten komt, koelt hierdoor ook af. Een kleine tot middelgrote boom is vaak al genoeg om schaduw te creëren. Denk hierbij aan fruitbomen of een berkenboom. Ook kun je kiezen voor hoge planten zoals een palm of bananenplant.

Kees Smit Tuinmeubelen overkapping

Een overkapping tegen de schaduw

Toch is het hebben van een overkapping zeker geen overbodige luxe. Het is een heerlijke plek om overdag in de schaduw te relaxen op een loungeset. Vind je het overdag te warm onder de overkapping? Denk dan eens na over een groen dak. Het gebruiken van vetplantjes op het dak zorgt voor een betere isolatie waardoor het tijdens de zomermaanden koeler wordt onder de overkapping.

Overkapping van bamboe

Wil je niet perse vol in de schaduw zitten? Ga dan voor een bamboe overkapping of een lamellen dak. Het gefilterde licht zorgt ervoor dat het heerlijk genieten is op deze plek. Je zit namelijk niet helemaal in de schaduw, maar ook niet in de volle zon. Wanneer je bijvoorbeeld een overkapping aan je huis wilt maken, is dit ook een goede oplossing. Door een bamboe overkapping krijg je nog steeds voldoende daglicht binnen.

Houten pergola als schaduwplek

Een pergola is een constructie van palen en kun je zowel aan je huis bevestigen of achter in de tuin boven het terras. Bekleed de pergola met planten die snel en mooi dicht groeien zoals blauwe regen of klimrozen. Maak de planten in het eerste jaar vast met draad, daarna groeien ze vanzelf. De dichtgegroeide pergola zorgt voor voldoende schaduw en een groene plek in de tuin.

Lees ook:

Houd jij van schaduw?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics