Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Tilda Jasmijnrijst en kant-en-klaar gestoomde rijstbuiltjes: Coconut & Fried Egg

Tilda Jasmijnrijst en kant-en-klaar gestoomde rijstbuiltjes: Coconut & Fried Egg

Wij zijn rijstpikkers zoals we dat noemen, met mijn Indonesische roots is dat ook niet zo gek. Hier gaan er dan ook kilo’s rijst doorheen en ik ben niet bang om af en toe een ander merk uit te proberen. Het merk Tilda kende ik zelf nog niet. Maar jasmijn rijst en natuurlijk basmati rijst kende we al wel. Tilda heeft een paar verschillende zakjes rijst naar ons toegezonden om uit te proberen. Namelijk de Jasmijnrijst en twee kant en klare gestoomde rijst builtjes: coconut en fried egg.

Het Tilda verhaal

Tilda ontstaat in de jaren 70 om de Aziatische mensen die naar Engeland zijn verhuisd goede basmati rijst aan te bieden. Tilda rijst sajoer boontjesVeertig jaar later zijn ze nog steeds de grootste leverancier in Groot Brittannië, maar ze zijn nu in vijftig landen verkrijgbaar.
De rijst wordt verbouwd aan de voet van de Himalaya en wordt daar zon gedroogd. Na een poos wordt de rijst gemalen en komt de heerlijke geur te voor schijn. Basmati betekent ook geurige rijst. De producten zijn met de tijd uitgebreider geworden en naast basmati rijst hebben ze nu ook kant en klare rijst en magnetronrijst. Maar hun originele doel blijft steeds hetzelfde, de mensen goede kwaliteit rijst aanbieden, die inspireert tot gezonde lekkere maaltijden.

Sajoer Boontjes

Tilda rijst Rendang Ik maak per week ongeveer twee rijst maaltijden. Omdat ik met een gezin meer dan één pakje van de kant en klare rijst nodig heb, hebben de kinderen de rijst met ei gegeten en wijzelf de rijst met kokos. Natuurlijk heb ik stiekem wel geproefd van de rijst met ei. Foto hier links is van een sajoer boontjes met kip met de gestoomde rijst met ei. De niet zo hele hete versie van ons gerecht. De kinderen kunnen best wat pittig hebben maar rendang en sajoer maak ik voor hen net iets minder pittig. Het ei in de gestoomde rijst haalt ook veel van de pittigheid weg. De kokos rijst is best lekker, maar je voelt wel echt het kokosschaafsel in je eten. Dat ben ik niet zo gewend. Met wat knapperige kroepoek ernaast is het lekker. Het is een lekkere rijst, maar voor ons een beetje droog. Wij houden van een wat nattere korrel. Maar kant en klaar staat het wel ontzettend snel op tafel.

Rendang

De foto rechts bovenin is ons hete boontjes Rendang gerecht. Daar heb ik de Jasmijn rijst gebruikt. Die is niet kant en klaar en die kan je dus klaarmaken zoals je gewend bent. Het is bij ons altijd een beetje plakkerig, dat vinden we het lekkerst eten. Ook gemakkelijker eten want meestal eten we rijstgerechten met stokjes. Ja, de kinderen ook! Eigenlijk moet het met de handen gegeten worden en als het aan de kinderen lag dan deden ze dat ook. Maar met stokjes is een goed compromis.
De Jasmijn rijst is heerlijk geurig. De kinderen, mijn man en ik zijn er dol op, die gaan we vaker in huis halen. Snel klaar in de rijstkoker en je keuken ruikt heerlijk. Geen verdere toevoegingen als beetje bouillon of iets dergelijks nodig. De rijst heeft al een verfijnde smaak van zichzelf. De gestoomde kant en klare rijst heeft geen toegevoegd zout en is ook glutenvrij.

Op de site van Albert Heijn zie ik dat ze al 17 verschillende rijst producten in het assortiment hebben zitten.

Lees ook:

#Voor dit artikel hebben we review exemplaren ontvangen#

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics