Selecteer een pagina

Weinig tijd om een nagerecht voor te bereiden of zijn de I AM Organic bananen in de aanbieding en heb je er wat meer gekocht dan de bedoeling was? Met dit duurzame recept maak jij in een handomdraai een heerlijk nagerecht. Je kunt de gekaramelliseerde banaan toppen met iets zoets zoals schenkstroop maar je kunt er ook wat ijs bij serveren. Hier eten we het ook zonder extra’s omdat ze ook zoal onwijs lekker zijn.

banaan

Benodigdheden gekaramelliseerde banaan

  • 4 bananen (bij voorkeur nog onrijpe)
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 4 theelepels margarine
  • citroensap
  • kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Pel de bananen en snijd ze diagonaal of overlangs. Leg de plakjes banaan met het zijvlak naar boven op het bakpapier, bestrooi ze met kaneel, suiker en dotjes margarine. Sprenkel er wat citroensap over en zet ze vervolgens 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Nadat ze uit de oven zijn zo snel mogelijk serveren of nuttigen (let op verbrand je niet).

Waarom I AM Organic bananen?

I AM Organic brengt jaarrond verse biologische groenten, fruit en kruiden met de best mogelijke smaak en een CO2-neutrale voetafdruk. We werken samen met lokale boeren wereldwijd en volgen de seizoenen. Wij geloven in less packaging, more communication. Onze biologische bananen hebben, net zoals al onze producten, een QR-code, waarmee je in een uniek digitaal paspoort per product komt. Hierin zijn we 100% transparant over onder andere herkomst, teelt, product, transport en duurzaamheid. Daarnaast inspireren we je met recepten, bewaartips en gebruikstips.
I AM Organic is niet zomaar een product of merk, het is een community. Of liever nog een beweging. Samen kunnen we de wereld een beetje beter maken. Doe je mee? #letseattheworldbetter
NU is het jouw beurt om te zorgen dat je niets verspilt. Geloof je het als wij je zeggen dat je zelfs de schil kunt gebruiken? Dat kan ECHT! Samen met REPEELING heeft I AM Organic allerlei recepten bedacht met restjes van de banaan. Wij dagen jou uit om hetzelfde te doen. Bedenk een recept met de restjes van een banaan en deel je creatie op onze socials. Wie weet neemt het team van REPEELING jouw recept over. Let’s go bananas!

Lees ook:

Lust jij graag bananen?

#iamorganic #eattheworldbetter #biologisch

Geverifieerd door ExactMetrics