Thuisleven.com
The Witches
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Familie > The Witches vanaf 17 maart verkrijgbaar

The Witches vanaf 17 maart verkrijgbaar

Na het lezen van de klassieker van meesterverteller Roald Dahl kijkt menig kind wantrouwend om naar dames in deftige mantelpakjes die zich af en toe flink aan het hoofd krabben. Het betoverende The Witches bewijst op een geniale manier dat die achterdocht meer dan terecht is.

The Witches

Wanneer Luke (Jahzir Bruno) samen met zijn grootmoeder (Octavia Spencer) voor heksen wegvlucht en zij hun toevlucht zoeken in het luxueuze Grand Orleans Imperial Island Hotel, blijkt dat precies hetzelfde hotel te zijn waar de opperheks (Anne Hathaway) met haar mede-heksen snode plannen smeedt om mensenkinderen uit te roeien. Laat je door de nieuwe verfilming van dit meeslepende verhaal vol zwarte humor meevoeren naar het Alabama van de jaren zestig en beleef hoe regisseur Robert Zemeckis heksen opnieuw tot leven laat komen.

De film is vanaf 17 maart beschikbaar op Blu-ray™ en DVD.

Bonusmaterialen

 • Deleted Scenes (DVD, BD)
 • The Making of The Witches (BD)
 • Roald Dahl: The Story Behind The Witches (BD)
 • The Witches: Magic Mouse-Maker Potion (BD)
 • Gag Reel (BD)

Over Roald Dahl

Roald Dahl ( geboren op 13 september 1916 – overleden op 23 november 1990) is een van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld. Hij schreef meer dan vijfentwintig boeken. Dahls kinderboeken zijn verfilmd en bekroond, en ze worden door kinderen over de hele wereld gelezen. Met ‘De fantastische Meneer Vos’ won Roald Dahl een Zilveren Griffel in 1972. Daar bleef het niet bij, want Roald Dahl mocht nog vier keer een Zilveren Griffel ontvangen: met ‘Daantje, de wereldkampioen’ in 1977, met ‘Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meijer’ in 1979, met ‘De Griezels’ in 1982 en met ‘De GVR’ in 1984. Roald Dahl won maar liefst drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury: met ‘Matilda’ (1989), ‘Ieorg Idur’ (1991) en ‘De Minpins’ (1993).

In 2016 verkoos het kinderboekenpanel van DWDD ‘De GVR’ tot Kinderboek van het jaar. Roald Dahl schreef al zijn boeken in een schuurtje op zijn landgoed in Great Missenden, een dorp niet ver van Londen. Het schuurtje was oud en smoezelig, en verre van luxueus. Dahl zat er in een oude kapotte leunstoel, met zijn benen in een slaapzak rustend op een koffer. Zo zat hij iedere dag van tien uur tot halfeen te schrijven. Vervolgens ging hij lunchen en uitrusten, en van vier uur tot halfzes schreef hij weer verder. Dahl schreef altijd met een potlood op geel lijntjespapier dat hij helemaal uit New York (Amerika) liet komen. Wanneer zijn prullenbak met oud papier vol was, gebruikte hij het papier om een kampvuur te maken. Quentin Blake was Dahls favoriete illustrator om mee samen te werken. Zelf zegt Roald Dahl hierover: ‘Het zijn meer de tekeningen van Quentin dan mijn eigen beschrijvingen die de personages tot leven hebben gebracht.’

Lees ook:

Heb jij deze film al eens gezien?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

48 reacties

 • Nog niet gezien maar onze dochter vindt het bork heel leuk. Heeft ze als kind gekregen van mijn moeder & altijd bewaard.

 • Het boek De Heksen is hier zeer geliefd… We zijn dan ook erg benieuwd naar deze film op blu-ray! Ik zou m wel eerst zelf gaan kijken, om te checken of ik m wel al geschikt vind voor de kids!

 • Kreeg jaren geleden van mijn oma het boek voor mijn verjaardag, wat is het een geweldig verhaal! Altijd heb ik het boek goed bewaard/gekoesterd en nu lezen mijn twee meiden hem ook graag. En ik geniet er nog steeds van mee 🙂 Zou oma vast fantastisch hebben gevonden!! Wij (mijn twee dochtertjes en ik) zijn super benieuwd naar deze spannende film & maken heel graag kans op een dvd.

 • Ik doe heel graag mee voor de DVD, ik kijk al een tijdje uit naar deze film. Als kind heb ik dit boek echt verslonden!

 • Ik ben heel erg benieuwd naar deze film en maak daarom ook supergraag kans op de Blu-ray Roald Dahl’s The Witches! 🙂

 • Dit boek van Roald Dahl heb ik als kind nog gelezen en nu zou ik graag de film samen met mijn kinderen (geen echte lezers, hahaha) kijken. Ik doe mee voor de Blu-ray.

 • De eerste was al hartstikke goed, ben heel benieuwd naar deze. En de kinderen ook! Ik loot graag mee voor de blu-ray.

 • Fantastisch! Ben ook gek op Anne Hathaway. Daarom erg benieuwd naar de film. Ik kan zowel DVD als Blu-ray afspelen dus het maakt me niet uit, maar als ik kan kiezen liever blu-ray.

 • Roald Dahl is natuurlijk een geweldige schrijver! Ben heel benieuwd of een verfilming wel recht doet aan zijn mooie verhaal.
  Ik ga voor de dvd en hoop toch dat de film zo mooi is, dat deze meerdere malen door ons gezien gaat worden.

 • Wat een leuke film, zou ik heel graag willen zien, erg benieuwd naar deze film.
  Groetjes van Anneliese de Waal

 • Roald Dahl, mijn favoriete schrijver.
  Nu een film van het boek, geweldig!!!
  Lekker kijken en dan naar mijn dochter, want die is ook groot fan.
  Graag doe ik mee voor de DVD en ik volg bloglovin.

 • Wij doen heel graag mee voor de Blu-ray van deze gave en spannende film. Jaren geleden heb ik het boek gelezen van Roald Dahl en om nu de film te mogen zien lijkt me geweldig! En stiekem ook wel een beetje spannend..;)

 • onze dochter heeft voor haar boekbespreking dit boek gelezen en ze had een dikke 9. Denk dat ze de film ook erg leuk zou gaan vinden

 • Ik ben een grote fan van Roald Dahl en heb de eerste versie nog in de bioscoop gezien ergens in de jaren 90. Ik ben heel benieuwd naar deze nieuwer versie. Heel graag maak ik kans op de DVD.

 • Ik doe graag mee, maar vraag me wel eens af of deze film echt geschikt is voor kinderen om de verfilming van dit boek steeds enger te maken. Mag een kind ook nog gewoon kind zijn a.u.b.

 • Ik lees met veel plezier voor uit onze Roald Dahl collectie. Vorige week De Heksen uitgelezen dus wat zou het gaaf zijn om nu de film te zien op blu-ray!

 • Heel gaaf! Ik doe graag mee voor de dvd: mijn dochter heeft laatst haar boekbespreking over ‘de heksen’ gedaan, en is heel benieuwd naar deze nieuwe film!

 • Jeeeeeetje! Elke verfilming van dit fantastische verhaal van Roald Dahl lijkt wel nóg sensationeler en enger te zijn. Voor de liefhebber, want ik houd het toch liever op het boek, daar kan ik lekker op de bank van genieten in plaats van eronder…

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics