Thuisleven.com
De REUZENKROKODIL, wat rijmen en enkele rotbeesten
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Roald Dahl-week: De REUZENKROKODIL, wat rijmen en enkele rotbeesten luisterboek

Roald Dahl-week: De REUZENKROKODIL, wat rijmen en enkele rotbeesten luisterboek

Het is Roald Dahl- week, een jaarlijks terugkerend evenement rond 13 september, zijn geboortedag. Dit jaar wel extra bijzonder, want dat is 100 jaar geleden. Bij Connie’s Boekkies wordt dit luisterboek verloot, een mooie aanvulling op onze collectie. De hoes is geïllustreerd door Quentin Blake en de negen verhalen worden voorgelezen door Jan Meng. Precies op zijn geboortedag zet ik de cd aan, die duurt ongeveer 50 minuten en is geschikt voor 6+.

De REUZENKROKODIL, luisterboek

Het verhaal van ‘De Reuzenkrokodil’ is voor dit audioboek aangevuld met uit ‘De Gruwelijkste rijmen’ nummer 2, 6 & 9 en wat ‘Rotbeesten’ als nummer 3, 4, 7 & 8. Op deze manier worden verhalen en rijmen mooi afgewisseld.

  1. De Reuzenkrokodil;
  2. Roodkapje en de wolf;
  3. Het buikebeest;
  4. Het stekelvarken;
  5. Het varken;
  6. Goudhaartje en de drie beren;
  7. De Krokodil;
  8. De miereneter;
  9. De drie biggetjes.

Mijn luisterervaring

Ik moet even wennen aan het luisteren zonder bijgeluiden, het is geen hoorspel namelijk. De verhalen worden levendig voorgelezen en wisselen soms zonder aankondiging in het volgende verhaal of rijm. Jammer dat ik vergeten ben een lekker taartje te kopen. Jan Meng komt gaandeweg de verhalen beter in zijn rol als meesterverteller. Ga er maar aan staan, op de (verjaardag-)stoel van Roald Dahl gaan zitten.

Boekinformatie

‘De REUZENKROKODIL, wat rijmen en enkele rotbeesten’ van Roald Dahl, vertaald door Huberte Vriesendorp, voorgelezen door Jan Meng, Uitgeverij Rubinstein 2010 (vierde druk 2016) is o.a. hier online te koop.

Lees ook:

Luister jij wel eens naar een boek?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics