Thuisleven.com
Booqees.nl
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Booqees.nl – overal en onbeperkt kinderboeken lezen

Booqees.nl – overal en onbeperkt kinderboeken lezen

Booqees is een nieuw digitaal platform waarmee kinderen met een Booqees-abonnement onbeperkt kunnen lezen uit een aanbod van meer dan 1000 prentenboeken, AVI-boeken, informatieve boeken en jeugdromans.
Booqees werkt nauw samen met verschillende uitgeverijen van kinderboeken en dagelijks worden er nieuwe boeken aan het aanbod toegevoegd.

Voor wie is Booqees bedoeld?

Booqees is bedoeld voor kinderen tot 14 jaar. Heb je meerdere kinderen in je gezin tot die leeftijd dan is het niet nodig om meerdere abonnementen af te sluiten. Je kunt op één abonnement voor meerdere kinderen een profiel aanmaken.

Hoe werkt Booqees?

Om te kijken of Booqees wat voor je gezin is, kun je eerst een proefabonnement van 14 dagen afsluiten. Is het wat voor je gezin dan kun je daarna voor € 6,99 een abonnement afsluiten. Dan heb je onbeperkt toegang tot de complete catalogus. Boeken hoeven niet eerst te worden gedownload, je kunt ze direct online lezen.

Waar kun je Booqees lezen?

Een internetverbinding is wel noodzakelijk om Booqees te kunnen lezen, maar Booqees is wel bezig om hier verandering in te brengen. Binnenkort kan er ook een Booqees Plus Abonnement afgesloten worden. Dan kun je een aantal boeken tijdelijk offline beschikbaar maken. En dat is natuurlijk superhandig voor op vakantie en in de auto.

Wat vind ik van Booqees?

Toen ik hoorde van Booqees was ik direct enthousiast! Wat is het heerlijk om zo’n groot aanbod aan boeken in huis te hebben! Vooral met een peuter dat ontzettend van voorlezen houdt. We sloten een proefabonnement van 14 dagen af. Ik maakte ook een leesprofiel aan voor Elin. Ik vulde haar leeftijd in en de categorieën waar zij van houdt. In het profiel komen alleen die boeken te staan die voor haar leeftijd geschikt zijn. Het aanmelden ging goed en snel. Enig nadeel vind ik wel dat het wachtwoord aan heel veel eisen moet voldoen en daardoor het wachtwoord best ingewikkeld wordt. Elke keer als je de app opent moet het wachtwoord ingevuld worden. Elin moet dan met de tablet altijd eerst naar mij toe voor het wachtwoord voordat ze een booqee kan lezen. Dit zou van mij nog wel iets kindvriendelijker mogen.

Hoewel we erg enthousiast zijn over Booqees, merken we toch dat Booqees nog in de kinderschoenen staat en dat niet alles vlekkeloos verloopt. De app loopt bij ons regelmatig vast en is dan niet direct af te sluiten en opnieuw te openen. Dit is zo frustrerend dat we de tablet maar aan de kant leggen en een echt boek pakken om voor te lezen.
Tijdens het lezen van een boek en het omslaan naar de volgende bladzijde moet Booqees heel lang nadenken voordat de volgende bladzijde verschijnt. Dit vind ik een groot nadeel en bederft het plezier in het voorlezen van een booqee.
Hiervoor heb ik contact opgenomen met Booqees en ze verzekerden mij ervan dat ze er wel mee bezig zijn en dat hieraan gewerkt wordt!
Ook zou het wat ons betreft een verbetering zijn als de booqees ook zonder internetverbinding gelezen kan worden. Makkelijk voor op de achterbank van de auto en het scheelt een enorme stapel voorleesboeken tijdens de vakantie. Want met 2 kleine kinderen heb je al genoeg mee te nemen op vakantie! Maar zoals ik al eerder schreef, ook daar wordt aan gewerkt.

Miranda en Rianne hebben ook een proefabonnement afgesloten. Wat vinden zij er van?

Miranda Ik vind het een heel erg leuk concept. Betaalbaar, veel keus en makkelijk in gebruik. Toch lees ik liever een echt boek dan een e-reader. Maar voor een vakantie zou dit wel de uitkomst zijn.

Rianne 
Voor vakanties is het handig zodat je niet veel boeken mee hoeft te nemen. Toch lezen wij liever uit een echt boek. Dit zegt mijn kleuter ook. De plaatjes vindt ze te klein. In een boek zijn ze groter.
Verder kun je halverwege het boek geen boekenlegger plaatsen zoals in een echt boek 😉 hij onthoudt niet waar je bent gebleven.

Lees ook:

Hoe lees jij het liefst?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik heb Booqees uitgeprobeerd. Maar zelfs mijn kinderen willen liever een echt boek, als er een functie was om voorgelezen te worden dan zou het misschien nog wat aantrekkelijker zijn. Wel kan ik mij voorstellen dat het voor vakantie handig zou zijn. Ondanks dat ik een echte boekenwurm ben, ben ik geen fan van digitaal lezen. Geef mij maar een echt boek 😉

  • Ik weet 100% zeker dat ik het niets vind voor mijn gezin…. ze zitten al zo veel naar een beeldscherm te loeren dat ik de momenten dat ze een lekker (echt!) boek pakken niet wil inruilen voor een tablet 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics