Thuisleven.com > Dagje Uit & Vakantie > Een hele zomer gratis digitaal lezen voor jong & oud met de VakantieBieb

Een hele zomer gratis digitaal lezen voor jong & oud met de VakantieBieb

Al een paar zomers maak ik dankbaar gebruik van het aanbod van de bibliotheek om de VakantieBieb te installeren, een applicatie waarmee je gratis digitaal geselecteerde boeken kunt lezen op je tablet of smartphone. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. De rest van het jaar lees ik ‘gewone’ papieren boeken.

Zomerlezen voor jeugdigen

Ook onze oudste dochter is gevangen door dit virus en we hebben de afgelopen jaren genoten van ‘De verschrikkelijke badmeester’. Benieuwd naar het aanbod van dit jaar neem ik eens een kijkje op de site. Er worden ruim dertig titels voor kinderen tussen 6-18 jaar aangeboden. Het aanbod is verdeeld in drie groepen van 0-6 jaar, 6-9 jaar, 9-12 jaar en 12-15 en 15-18 jaar. Ik zie ‘Dummie de Mummie en de gouden scarabee’ en ‘Instagirl‘ die heb ik al gelezen, maar dochterlief nog niet. Door het gebruik van de VakantieBieb is een terugval van leesniveaus in de zomervakantie goed op te vangen. Ook is de lange autorit naar je vakantiebestemming te overbruggen.

De VakantieBieb tijdens de zomervakantie

De VakantieBieb opent 1 juli en dit jaar zijn er voor het eerst ook luisterboeken opgenomen. Op Vakantiebieb.nl is het mogelijk een email-alert in te stellen voor het beschikbaar komen van de Vakantiebieb voor Google Play. Tussen het aanbod voor kinderen zie ik het boek ‘Slaven haler’ van Rob Ruggenberg, daar ben ik nieuwsgierig naar. Het aanbod voor volwassenen is verdeeld in drie groepen: informatief, romans en spanning/ thriller. De VakantieBieb sluit weer op 31 augustus.

VakantieBieb

Lees meer over Waarom is veel lezen goed voor je? en Hoe krijg je een kind aan het lezen?

Welke titel van de VakantieBieb spreekt jou aan?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en gehuwd met een zelfstandig ondernemer.

3 reacties