Thuisleven.com
T.rex Trix in Naturalis het boek
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > T.rex Trix in Naturalis het boek

T.rex Trix in Naturalis het boek

Vanaf 10 september 2016 is T.rex Trix het middelpunt van tentoonstelling T.rex in Town in museum Naturalis. Trix werd in 2013 gevonden in Montana en is geprepareerd, onderzocht en opgebouwd door experts in de VS in nauwe samenspraak met Anne Schulp, paleontoloog bij Naturalis. Uitgeverij Leopold maakt de twee officiële boeken bij de tentoonstelling en wij van Thuisleven ontvingen hiervan een exemplaar om te recenseren.

T.rex Trix in Naturalis het boek

Zodra ik door het boek blader vallen mij gelijk de prachtige foto’s en de hoeveelheid informatie op wat in het boek staat. Ik weet zeker dat ik dit boek niet in één dag uitgelezen heb (en eigenlijk hoeft dat ook helemaal niet. Als ik eenmaal uit gebladerd ben en begin te lezen lees ik meteen een zin wat me opvalt:

“Alles wat hier wordt verteld is een mogelijkheid. Want veel dingen die hier worden beschreven over het leven van Trix, de tyrannosaurus, is niet zeker – het zijn veronderstellingen. Niemand heeft tenslotte ooit en T. rex in het wild gezien.” 

Belangrijke zin

Waarom ik dit zinnetje zo belangrijk vind? Heel simpel, mijn oudste zoon heeft autisme en denkt vaak dat als hij iets leest, of als hem iets gezegd wordt, dit de waarheid is. Bovenstaande zin (min of meer de opening in het boek) geeft juist aan dat dit niet per se zo is, een geweldig begin van het boek.

T.rex Trix in Naturalis het boek

Direct nadat ik verder ga met lezen valt mij de ontzettend prettige schrijfstijl op. Het neemt je mee naar de tijd van de dino’s; het omschrijft hoe het eruit zag, wat het klimaat was en  wat voor geluiden er mogelijk waren. Op veel pagina’s staan wetenswaardigheden als extra’s en overal zijn een of meerdere mooie foto’s toegevoegd. Elke pagina weer nodigt je uit om door te bladeren en alles te lezen. Niet alleen de wetenswaardigheden zijn namelijk reuze interessant, maar zo is het verhaal van Mira en George adembenemend om te volgen.
Naarmate de pagina’s in het boek verstrijken neemt het boek je mee naar de vondst en uiteindelijk naar het stuk “Naar Nederland”.

Aanbeveling

Al duizenden jaren leven er mensen op deze aarde. Toch zijn er nog steeds prachtige verrassingen die naar voren komen. Zoals het vinden van een skelet met een heel ander leven dan wij gewend zijn, en toch ook weer hetzelfde (leven, overleven en de dood ten gevolge). Het boek is dan ook niet alleen prachtig om te lezen voor mensen die naar Naturalis gaan en Trix willen bewonderen, maar ook voor mensen die van de geschiedenis houden maar ook voor alle dino liefhebbers.

Waar te koop?

T.rex Trix is bij bol.com te koop
Auteur: Daan Remmerts de Vries
ISBN: 9025870872

Lees ook:

Heb jij Trix al in het echt gezien?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics