Selecteer een pagina

De heerlijke warmte is verdwenen als sneeuw voor de zon, ook de dagen zijn helaas niet meer zo lang als in de zomer. Kortom de winter doet zijn entree. Dan geldt dat bij de meeste huishoudens de verwarming weer aanspringt en het liefst zelfs een tandje hoger, omdat het zo lekker aanvoelt. Best wel zonde eigenlijk als je daar over na gaat denken want er zijn genoeg manieren om het lekker warm te hebben zonder daar het milieu zwaar mee te belasten. Eén van die manieren is een prachtig Sukhi vloerkleed, dat niet alleen lekker warm aanvoelt maar ook een mooie accessoire is in het interieur.

Sukhi

Gangbare vloerkleden vind je bij de woonwinkel om de hoek. Je weet wel… zo’n tapijtje dat iedereen heeft omdat het lekker goedkoop is, makkelijk te combineren valt of gewoonweg onwetendheid in wat er nog meer op de markt is. En daar gaan we vandaag verandering in brengen. Ik kwam namelijk een tijdje geleden op de website van Sukhi terecht, een webwinkel dat gespecialiseerd is in handgemaakte kleden. De kleden komen uit o.a. Nepal, Turkije en India en worden gemaakt door een geweldig team. Doordat ze allemaal handgemaakt worden zijn de kleden op maat en in verschillende designs te bestellen, zo ben je gegarandeerd voor een uniek, matchende accessoire in huis. De website liet mijn gedachten niet los en wat doe je dan als blogger? Juist je gaat er over schrijven…

Op zoek naar een passend vloerkleed

Persoonlijk loop ik heel wat woonwinkels af voor de nieuwste trends en tot op heden ben ik nog niet geslaagd voor een mooi, passend tapijtje. Reden te meer om me eens te verdiepen in de soorten kleden die ze op deze site aanbieden.

Bolletjeskleden

In Nepal werkt het team met bolletjes om hier de mooiste vloerkleden van te maken. Afhankelijk van de kleurencombinatie kan dit iets drukker ogen. Echter als je dit combineert met een strak interieur zal het kleed naar de voorgrond treden en als blikvanger op de grond liggen.

Beni Ouarain kleden

Achter de Beni Ouarain kleden schuilt een eeuwenoude ambacht. De kleden zijn erg persoonlijk en worden gemaakt in Marokko, je houdt ervan of je houdt er niet van. De nadruk bij deze kleden ligt hem vooral in de motiefjes die erin verwerkt zijn.

Indiase vloerkleed

Vilten blaadjes kleden, vervilte wollen draden kleden, wollen lus kleden en stenen kleden zijn voorbeelden van het Indiaas aanbod op de site. Deze kleden zijn erg duurzaam en daardoor uitermate geschikt voor dagelijks gebruik.

Patchwork

Persoonlijk ben ik nooit een fan geweest van Patchwork kleden. Het doet me denken aan een hoop lappen afval dat aan elkaar genaaid is en eruit moet zien alsof het iets chique en unieks is. Helaas, ik trap er niet in…
Mijn verbazing is echter zeer groot als ik de Patchwork kleden zie die ze allemaal aanbieden. Kleden met dezelfde kleuren / stoffen alleen dan anders gelegd, kleden met verschillende stoffen maar wel dezelfde designs en zelfs kleden met dezelfde stoffen alleen dan een kleurencombinatie. Als ik dit van te voren geweten had over Patchwork was mijn kijk hier heel anders op geweest! Het is voor mij zelfs een serieuze overweging aan het worden, afhankelijk van mijn nieuwe woning…

Lees ook:

Welk vloerkleed kies jij?

Geverifieerd door ExactMetrics