Thuisleven.com
Stabilo's op een rijtje
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Creativiteit (knutselen, kleuren, etc) > Stabilo’s op een rijtje (met de voor- en nadelen)

Stabilo’s op een rijtje (met de voor- en nadelen)

Mijn kinderen kleuren, verven en schrijven heel erg graag. Het merendeel van de tijd na school is mijn eettafel omgebouwd tot een groot slagveld vol stickers, stiften, blaadjes, doosjes, wc-rolletjes, verf spullen en weet ik wat allemaal nog meer. Het liefst zouden ze ook aan glitters beginnen maar daar trek ik de grens. Het merendeel beland, uiteindelijk, in de papierbak. De kinderen zien het liever anders, maar met 4 knutselaars in huis is het helaas niet mogelijk alles te bewaren. Wat ik ook wel eens doe is ze aanmoedigen er een cadeau van te maken voor iemand anders. Zo hoef ik het niet weg te gooien en zit ik er toch niet mee opgezadeld. (Gelukkig lezen mijn kids dit blog nog niet). Intussen zijn alle potloden, stiften en verf er wel zo’n beetje door heen gejaagd. De restanten die er nog liggen is niks meer waard dus is het tijd voor iets nieuws.

STABILO WOODY 3 IN 1

Met deze bijzondere “potloden” kun je heerlijk kleuren, maar je zult al snel merken dat je er weinig kracht voor hoeft te zetten. De potlood laat een soort waskrijt-achtig iets achter en is dikker dan een gewone potlood. Op internet lazen we dat het ook een perfecte aquarelpotlood is. En ja hoor, met wat water erbij laat de Woody een mooie gloed achter op het papier.
Pluspunten:
– De Woody ligt prettig in de hand, ook voor jonge kinderen is het ideaal omdat hij vrij dik is. (Hierdoor is hij ook niet kapot te krijgen)
– Erg veelzijdig vergeleken met een gewoon potlood.
– Gaat lang mee.
Minpunten:
– Vrij prijzig.

Stabilo: Trio Frutti

Iedere viltstift heeft zijn eigen geur. Van aardbei tot sinasappel, van amandel tot citroen, de STABILO Trio frutti heeft voor elk wat wils.
Geblokkeerde punt voor een lange levensduur. Uitwasbare inkt. Geventileerde dop.
Schrijfbreedte ca. 2 mm. Etui met 12 viltstiften
De STABILO Trio producten zijn gebaseerd op het feit dat kinderen een pen of potlood met driehoekige grip, automatisch in de juiste houding vastpakken. Door het grotere gripvlak is minder druk nodig om de pen of het potlood vast te houden en de hand slipt minder makkelijk weg. Hierdoor wordt de kinderhand niet zo snel moe.
Voor een goede houding, vanaf het allereerste begin.
Pluspunten:
– Geurend
– Kindervriendelijk
– Uitwasbaar
– Bevordering pengreep
Minpunten:
– Ik kan geen minpunten opnoemen.

STABILO POINT 88

Met de Stabilo Point 88 heb je fijnschrijvers (schrijfbreedte 0,4 mm.) in diverse kleuren. Dé fineliner om mee te schrijven, tekenen en schetsen. De fijne punt zit in gedeeltelijk in een metalen kokertje voor de stabiliteit van de stift, zo gaat deze ook langer mee. De fineliner is zeer geschikt voor gebruik met liniaal en sjabloon. De inkt is op waterbasis en ze zijn geurvrij. Droogt niet uit, zelfs niet als de dop er enige tijd af is. Geventileerde dop.
Pluspunten:
– 
Drogen niet uit
– 0,4 mm schrijfbreedte
– Fijnschrijver in verschillende kleuren
Minpunten:
– Niet zo geschikt voor kleine kinderen

STABILO POWER

Zo druk bezig, dat je vergeet de dop erop te doen? Geen ramp. De STABILO power droogt niet uit en kan wel 5 weken zonder dop. Viltstift met robuuste punt, schrijfbreedte ca. 2 mm. Uitwasbare inkt. Geventileerde dop.
Pluspunten:
– 
Uitwasbare inkt
– Viltstiften met robuuste punt
– Stiften kunnen tot wel 5 weken zonder dop
Minpunten:
– 
Geen minpunten

STABILO TRIO SCRIBBI

Eindeloos puntjes zetten is nu mogelijk! En dat komt door de punt die meeveert. Ideaal voor kinderen die iets te ruw omgaan met stiften. De stiften hebben een driehoekige vorm waardoor de pengreep bevorderd wordt. De kinderen vinden de stiften erg fijn in gebruik. De dop gaat er makkelijk op en af en ze liggen prettig in de hand zeggen ze.
Persoonlijk vind ik de stiften minder fijn, de stiften veren iets te makkelijk mee waardoor je zo’n rare vlek achter laat op het papier. Niet erg als je iets onbelangrijks aan het doen bent, maar als je een leuk verjaardagskaartje aan het opleuken bent iets minder handig.
Pluspunten:
– Uitwasbaar
– Meeverende punt
– Een perfecte stift voor de kleinere kinderen (vanaf 3 jaar).
Minpunten:
– Schrijfpunt is vrij dik, dit kan zowel een voor- als nadeel zijn…

STABILO CAPPI VILTSTIFTEN

Ik denk dat het ondertussen al een een tig keren is gebeurt dat we een dopje ergens vinden in huis terwijl de kinderen in bed liggen (tussen de bank ofzo…). Dat de bijbehorende stift, die elders ligt, uitgedroogd is hoeven we u denk ik niet meer te vertellen. Daarom zat ik met regelmaat de hele kleurbak te controleren op alles wat nog werkte en niet. Soms gingen er wel 20 stiften op een dag weg omdat de stiftjes ingedrukt zijn, omdat ze leeg gekleurd zijn of omdat ze uitgedroogd zijn. Vandaar ook mijn shopsessie afgelopen weekend.
De Cappi stiften spraken me aan omdat ze rekening hebben gehouden met zoekgeraakte doppen! In tegenstelling tot andere stiften, kun je de de dopjes van de Cappi aan een ringetje hangen, zo heb je alle stiften in een stiftenbos bij elkaar. Mocht het dan gebeuren dat er een stift kwijt raakt, het zijn en blijven kinderen… Dan kan de stift maar liefst 24 uur zonder dop tot hij uitdroogt. In die 24 uur moet het wel lukken om de stift te vinden, toch?
Pluspunten:
– Doppen kunnen aan een handige ring worden bevestigd en raken niet meer kwijt.
– Aparte vorm stift waardoor de stift niet kan wegrollen.
– Makkelijk uitwasbare inkt.
– De stift kan tot 24 uur zonder dop voordat hij uitdroogt.
Minpunten:
– De ideale, handige, ring is niet altijd even handig. Als je de bos in een etui wilt doen samen met potloden is het wel eens een gestuntel om de bos eruit te krijgen…

STABILO EASY ORIGINAL

Links handig of rechtshandig? Het maakt voor de Stabilo EASYoriginal zeker iets uit! Door de gripzone dwingt de pen je de juiste handgreep te hanteren en daar word ik als moeder helemaal blij van! Gelukkig heeft Stabilo Links en Rechts handige varianten en kun je ook nog kiezen uit diverse kleurtjes.
Volgens de kinderen ligt hij prettig in de hand, moeten ze er wel even aan wennen, en schrijft hij heel fijn. Als het dopje achterop geklikt wordt, vinden ze het gelijk niet meer fijn schrijven.
Pluspunten:
– Dwingt tot een juiste schrijfhouding
– Navulbaar
– Inkt gaat lang mee en is uitwasbaar!
– Voor Links- als rechtshandigen
Minpunten:
– Dopje raakt snel kwijt bij kinderen als deze niet goed geklikt wordt.

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics