Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY- Kauwsieraden voor kinderen

DIY- Kauwsieraden voor kinderen

Is het een nieuwe hype, of zit er echt wel een gedachte achter kauwsieraden om in te bijten voor kinderen en volwassenen?
Als mijn zoon wat aan zijn huiswerk moet doen of als hij een spannende film zit te kijken, zit hij steevast met zijn vingers in zijn mond. Dat schrijft natuurlijk niet heel handig. Hij blijkt zich beter te kunnen concentreren als hij op zijn vingers kauwt of op zijn potlood, zegt hij zelf.
Nu zijn rapport binnen is en de Cito dus weer achter de rug is de spanning weer een beetje uit zijn lijf vertrokken. Maar het levert hem dus blijkbaar stress op en die verwerkt hij door ergens op te kauwen.

Online onderzoekje naar kauwsieraden

Ik ben ik niet of ik ga opzoek naar hoe en wat voor hem. Blijken er echte kauwsieraden te zijn voor zowel volwassenen en kinderen. Het is vooral op kinderen gericht, volwassenen gaan meestal toch op een andere manier met stress om blijkbaar. Maar toen begon mijn zoektocht naar een mooi exemplaar voor mijn grote vent. Op Kauwsieradenenmeer.nl zag ik al een aantal mooie voorbij komen, maar mijn zoon vond het allemaal niet goed of leuk genoeg. Chewigum, Ark Therapeutic, Chewbuddy en Jellystone Design zijn een paar merken die we gegoogeled hebben. Die hadden hele leuke vond ik, maar mijn zoon wilde een dier en dus zocht ik verder. Ook zijn de bovengenemde merken en site nog best aan de prijs. Vanaf een €6,95 tot wel €25 voor een kauwketting. Want hij wilde het graag om zijn nek hebben hangen. Dat leek mij ook wel het handigst.

Zelf aan de slag met kauwsieraden

Omdat hij toch een hele eigen mening heeft en die duidelijk kenbaar maakt: je bent al acht of niet, toch? Ging mijn man eens kijken bij Alie-xpress. Daar waren en de prijzen een stuk leuker en ook de designs. Mijn zoon koos een hele leuke wasbeer, BPA vrij en ook geschikt voor kleine baby’s dus ook voor mijn zoon. Na ongeveer een week kwam de wasbeer al binnen en kon ik aan de slag. Het moest natuurlijk wel een coole ketting worden. Ik had nog een paar fijne touwtjes van mijn sierraden maken knutselspullen die precies paste in zijn kleurstijl. Dus begon ik aan het knopen van een mooie ketting geknoopt in stackable squareknot stijl met een slide knot. Geen idee hoe het in het Nederlands heet, maar zo op de foto kan je zien wat ik bedoel.

Het resultaat

Mag er wezen, volgens mijn zoon. Hij is super blij met zijn wasbeer kauwketting. Zusje lief moet nog wachten want haar bestelde eenhoorn is nog niet binnen gekomen. Nu heb ik nog even de tijd om inspiratie op te doen, want de stackable square knot kan je combineren met leuke steentjes.
Hij heeft vandaag Harry Potter met me gekeken en de wasbeer al goed gebruikt. Als hij weer toetsen krijgt op school of zich goed moet concentreren dan zal hij het kauwsieraad vast nog meer gaan gebruiken. Over een tijdje weten we vast of het werkt. Maar baat het niet dan schaadt het niet en hij heeft in ieder geval een uniek exemplaar om zijn nek hangen.

Heeft je kind last van toets stress?

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wat zo’n kauw-sieraadje al niet kan doen zeg! Het ziet er leuk uit en is ook nog eens functioneel. Beter dan kapotte vingers of nagels door het bijten.
    Kauwen schijnt ook nog eens goed te zijn voor de hersenen, dus laat hem maar kauwen.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics