Selecteer een pagina

Om mij heen zie ik weer veel stralende vrouwen met een dikke buik. Elke keer weer als ik zo’n vrouw zie lopen dan denk ik even terug naar mijn eigen zwangerschappen. De eerste drie maanden kon ik mijn lol op dankzij HG. HG is de afkorting van Hyperemesis Gravidarum. HG wordt gekenmerkt door enorme, bijna onstopbare misselijkheid en overgeven. Het gevolg is dat de zwangere vrouw langzaam (en soms niet zo langzaam) maar zeker uitdroogt en ondervoed raakt. De precieze oorzaak is niet bekend.

Wat betekende HG voor mij?

Bij de eerste zwangerschap at ik zoals ik normaal ook at. Zo nu en dan kwam er een vlaag misselijkheid naar boven, waardoor ik naar de wc moest rennen. Eenmaal daar spuugde ik er alles uit en ging vervolgens weer verder met eten alsof er niks aan de hand was. Dat ging zo drie maanden lang door. Bij de tweede zwangerschap was dat niet meer zo “lollig”, ik was te pas en te onpas misselijk en naarmate de dagen vorderden hield ik echt niks meer binnen. Kilo’s vlogen eraf en de bank en mijn bed waren bij voorkeur dé plek to be. Veel etenswaar werd verbannen in huis omdat de geur de misselijkheid nog erger triggerde en mijn vriend moest maar leven met het feit dat hij niet zomaar om kon draaien in bed. Deed hij dat wel leek het alsof ik zeeziek werd en kwam alles er weer uit.

Bij de derde zwangerschap gingen zelfs alle remmen los. Zo erg dat ik op den duur heb gemeld dat we serieus moesten overwegen of de zwangerschap door zetten wel zo’n goed idee was. Uiteindelijk kwam ik onder strengere controle van een gynaecoloog terecht mede ook omdat de tweede zwangerschap resulteerde in een vroeggeboorte (7 weken te vroeg geboren). De gynaecoloog legde een vrij-verbod op aangezien vrijen een bevalling bij mij al op zou kunnen wekken.

Vrij-verbod.

Nu ik al die stralende moeders voorbij zie lopen denk ik ook aan dat “vrij-verbod” met regelmaat terug. Ofschoon ik niet moest denken aan vrijen tijdens de zwangerschap kan ik mij goed indenken dat vele mannen en vrouwen hier toch heel anders over denken. Maar wat als vrijen tijdens een zwangerschap, of de periode erna, niet zo lekker gaat als voorheen?

Gelukkig kunnen we ons dan allemaal beseffen dat we in een maatschappij leven waarbij Sextoys geaccepteerd worden. Heb jij als vrouw zijnde geen zin om te vrijen dan kun je met hartenlust kijken naar Easytoys waarmee je je partner/man kunt bevredigen. Heb je wel behoefte aan lichamelijk contact maar niet te intiem kun je je verdiepen in de items waar je wel iets bij voelt. Zoals bijvoorbeeld tepelzuigers.

Lees ook:

Probeer jij ook wel eens spannende dingen uit?

Geverifieerd door ExactMetrics