Selecteer een pagina

Vorige week hebben we al een paar dagen mogen proeven van erg mooi weer met warme dagen. De kinderen vermaken zich deze dagen prima met de meest simpele dingen maar vooral water. Dat is dan een groot voordeel van dit weer vind ik aangezien ik zelf minder goed vooruit kan als de temperaturen stijgen. Zodra ik dan al die waterpret hoor en zie is het mij eigenlijk wel best. Vooral als ik zelf dan ook nog een keertje in het zwembad kan plonsen. Dat vinden de kinderen dan natuurlijk alleen maar leuk en vaak ontstaat er dan al gauw een soort van watergevecht waarbij de tweeling een front vormt tegen mij. Hoe kan het ook anders 😉

Wat te doen met het avondeten op warme dagen?

Toch zit er ook wel een nadeel aan die warme dagen want wat ga je eigenlijk doen met het avondeten? Ik vind het niet erg om gewoon te koken alleen denkt mijn energie daar dankzij die warmte regelmatig anders over. En om eerlijk te zijn zie ik het niet zitten om elke warme dag te gaan barbecueën. Dat vind ik altijd een avond gezellig en lekker maar de tweede avond zit ik er alweer wat meer tegen aan te hikken. Niet omdat ik het niet gezellig vind, maar tijdens een barbecue eet je toch al gauw meer dan anders en na een paar dagen zou ik er dan ook zeker last van krijgen. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat de kinderen en wijzelf voldoende groenten binnen krijgen en daarom deel ik graag het volgende recept met jullie.

Smac- salade

Al zolang ik me kan herinneren eten we minimaal een keer per zomer wel Smac- salade. Dat is een heerlijke en zeer rijk gevulde salade die we regelmatig eten als het te warm is om te koken maar waar wel alles in zit wat je nodig hebt. Wij maken deze in de ochtend of aan het begin van de middag klaar en eten deze dan op de boterham of een broodje zodat het lekker naar binnen schuift. Dit werkt dan voor de kinderen en mij prima als ik dankzij de hitte te moe ben om echt te koken en te eten. Een bijkomend voordeel is dat ik hiervan altijd teveel maak en dus schuift er bij ons altijd wel iemand aan die het niet erg vindt om mee te eten 🙂 Wat heb je nodig voor deze heerlijke salade?

  • Een blikje (Unox) Smac 250 gr
  • 2 a 3 gekookte eieren
  • (Cherry)tomaten
  • Augurken
  • Zilveruitjes (voor de kinderen laten wij deze eruit omdat ze hier toch niet zo’n fan van blijken te zijn)
  • Slasaus

Op gevoel maken

Zoals je ziet heb ik op de Smac en de eieren geen aantallen geschreven omdat je deze salade een beetje op gevoel maakt. Je kijkt zelf hoeveel je nodig denkt te hebben afhankelijk van hoeveel mensen er mee eten. Je snijdt alles in blokjes en doet het in een grote afsluitbare bak en zet het in de koelkast. Net voor je het gaat eten doe je de slasaus er doorheen en klaar is de salade. We doen het heerlijk op een boterham maar ook zonder brood smaakt het verrukkelijk 😉

Samen met de kinderen bereiden

Even een aandachtspuntje voor de foto: onze tweeling van 4 jaar heeft met hun kindermes geholpen met het snijden van alle ingrediënten. Dus niet alleen zet ik in een handomdraai een heerlijke salade op tafel, op deze manier maak je er ook nog eens een leuke activiteit van waarbij de kinderen zich erg belangrijk voelen. En het is natuurlijk heel gezellig om samen aan de maaltijd te werken.

Lees ook:

Wat eet jij graag met warm weer?

Geverifieerd door ExactMetrics