Flora Plant
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Ingrediënten > Flora Plant, wij hebben het getest

Flora Plant, wij hebben het getest

Drie maanden geleden hadden we van Flora Plant een Geld Terug Actie. Heb jij daaraan deelgenomen? Dan heb je net als  ik het al zelf kunnen proberen, maar mocht je dat nu niet hebben gedaan dan kan je hier onze bevindingen lezen.

Flora plant, wat is dat?

De claim is, het smaakt als roomboter, het ziet eruit als roomboter, je gebruikt het als roomboter, maar het is volledig plantaardig. Flora Plant is zuivelvrij en bestaat uit de plantaardige oliën van lijnzaad, koolzaad en zonnebloem. Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Het bevat minder vet en zout dan roomboter. Daarnaast kost het minder energie om te maken. Één pakje heeft de helft minder impact op het klimaat dan roomboter. Het is verpakt in een biologisch afbreekbare, papieren wikkel zonder plastic en het past binnen een duurzaam voedingspatroon.

En dan gaan we er ermee koken

Mijn vader komt met twee pakjes flora plant binnen met de vraag of ik ze wil hebben om te proberen. Hij gebruikt al jaren zonnebloemolie in plaats van boter en wij gebruiken eigenlijk altijd olijfolie. Maar vanavond staat er een gemakkelijke aardappel groente vlees gerechtje gepland dus ik ga Flora plant gebruiken in plaats van olijfolie om in te bakken. Bij mijn gerecht vanavond, kerrie ananas zuurkool met rookworst willen ze altijd pikante jus. Ik doe een klontje Flora Plant in de pan en laat deze smelten, het ziet er echt hetzelfde uit als boter. Ik moet natuurlijk ook even proeven en het smaakt inderdaad heel lekker.

Bij de zuurkool moet ook een klontje boter mee stoven en gebruik ik ook de Flora Plant.  Ik maak de Jus verder af en zet het met de rest van het eten op tafel. Er wordt smakelijk gegeten en na afloop vraag ik of ze iets hebben gemerkt van het feit dat ik niet onze gewoonlijke producten heb gebruikt. Niemand heeft er iets van gemerkt en de Jus is ook helemaal op.

Ons eindoordeel

Qua smaak heeft deze boter ons overtuigd. Ik kan ermee bakken, braden, grillen, stomen, smoren en stoven. Dankzij de speciale receptuur snijdt, smeert, suddert en smaakt Flora net zo lekker als roomboter. Op de boterham kan het ook, maar ik gebruik het nu in plaats van biologisch roomboter om speciaal vlees te bakken of de pannenkoeken.
Flora Plant past binnen een vegan lifestyle, maar is ook geschikt voor iedereen die geen zuivel, gluten of lactose mag hebben. Zelf gebruik ik vaak Sojamelk om de melk te vervangen, nu switchen we ook over voor het koken.

Lees ook:

Heb jij Flora Plant al geprobeerd, en hoe vond je het?

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

  • dit product heb ik voor het eerst geprobeerd en ik ben er ronduit enthousiast over. Boter gemaakt van koeienmelk is echt niet beter,

  • Vandaag voor het eerst gebruikt. Ik heb er havermoutkoekjes mee gebakken. Erg lekker, qua smaak maar ook mbt de verwerking niet anders dan roomboter. Ik ben om!

  • Naar deze ben ik echt benieuwd. Zou het ook in cake kunnen als boter? Ik heb de actie helaas niet gezien toen. En ik probeer zoiets nieuws idd liever met Scoupy of chips of iets dergelijks op een verjaardag bij een ander haha. Stel je voor het is echt niet lekker en nu zijn mijn pubers en kleinkinderen wel vuilnisbakken maar een hele zak van iets weg moeten doen is zonde. Maar met deze vertrouw ik op jou review. Ik ga het kopen. Lijkt me een stuk gezonder.

  • Gratis bij de bakker gekregen, heerlijke boter.
    Gebruikt bij het bakken van een cake en lekker laten smelten tussen de poffertjes !

  • Ik heb hier ook een paar keer mee gekookt en vind het een goede plantaardige vervanger. Bedankt voor het delen van jouw ervaring.

  • Wij vinden m ook super! Ik heb er eerst een cake mee gebakken, perfect! Daarna voor alles waar ik de andere boter ook voor gebruik. Wij zijn om.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics