Thuisleven.com
SkippyDance tricks elastiek
Thuisleven.com > Buiten > Buitenspelen > SkippyDance, oftewel elastieken met een paar tips

SkippyDance, oftewel elastieken met een paar tips

Kent u het nog? Het elastieken van weleer in een nieuw jasje gestoken als SkippyDance. De rage op elk schoolplein. Niet verklappen, maar onze dochters krijgen een springelastiek als afsluiter van de Zwem4daagse vanavond. Geen snoep zoals bij de Avond4daagse maar een leuke, handzame buitenactiviteit.

 SkippyDance

SkippyDance elastieken tricksMijn aandacht werd getrokken door een groepje jongens en meisjes. Ze waren druk met elkaar aan het oefenen met een felgekleurd elastiek en ieder had wel een eigen inbreng. Dat zag er gezellig uit voor op het speelveld op de hoek van onze straat. Thuisgekomen dook ik het internet op en vond al snel de nieuwste rage na de ZTRINGZ Rainbow Rope (vingertouw), de SkippyDance. En alsof het geen toeval was, verkrijgbaar in drie felle kleuren: oranje, roze en lime. Voor iedere dochter één. Ik vond het bijna jammer dat de Zwem4daagse pas net gestart was.

Elastieken, de bedoeling

De SkippyDance kent vele synoniemen: springelastiek, danstouw en ‘elastieken’ zeggen de vooral de 30 plussers. Het is de bedoeling dat twee kinderen het elastiek, dat drie meter lang is, met beide benen spreiden in een rechthoek. Andere kinderen doen dan springende kunstjes met hun voeten en het elastiek. Wanneer je af bent dan wacht je aan de zijkant.  De elastiek is nog aan elkaar te knopen, dus je kan er meer aan elkaar knopen. Het gebruik van muziek maakt het tot een waar feestje.
Driewerf hoera voor het YouTube, een walhalla met leuke oefeningen en uitdagingen voor de SkippyDance. Ze hebben zelfs een SkippyDance Academy met vlogs opgericht en de site staat vol met tutorials. Wanneer je de verpakking netjes opent, dan zijn in de binnenzijde de basisstappen opgetekend. Het verspreid zich allemaal als een malle en iedere ochtend worden op het schoolplein de nieuwste tricks doorgenomen. De kinderen zijn steeds vroeger op school en in de pauzes vermaken ze zich vervolgens opperbest buiten.

Tips voor springelastieken

Tip 1 als je alleen bent en je wil toch elastieken, gebruik dan de poten van twee stoelen of tafel om toch te kunnen oefenen;
Tip 2 als de kunstjes te makkelijk worden, doe dan het elastiek hoger van de grond. Je zult zien dat het dan een stuk moeilijker wordt!

Verkrijgbaarheid en informatie

Het was even zoeken maar ik heb de drie kleuren SkippyDance bij Intertoys op het kassameubel gevonden, naast de Rainbow Rope. Als je niet mis wilt grijpen, dan kan je het natuurlijk ook online bestellen. Er zijn ook andere soorten en maten springelastiek verkrijgbaar. Voor grotere groepen tot wel 10 meter of kleinere kinderen.

Vanaf morgen lopen onze dochters in ieder geval met een vingertouw én elastiek in hun zak. Nooit meer: “Wat kan ik doen? Ik verveel me zo!” En in de klas van de middelste is zojuist een ware knikkercompetitie opgezet, dus wie weet?!

Veelgestelde vragen

  • Wat zijn springelastieken voor kinderen? Springelastieken zijn elastische banden of touwen die gebruikt worden om verschillende springspelletjes te spelen, zoals elastieken, touwtjespringen en diverse andere bewegingsspelletjes.
  • Welke voordelen bieden springelastieken voor kinderen? Springelastieken bevorderen de motorische vaardigheden, coördinatie, balans, kracht en flexibiliteit bij kinderen. Ze stimuleren ook actief spel en beweging, wat essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen.
  • Hoe kunnen kinderen springelastieken veilig gebruiken? Kinderen kunnen springelastieken veilig gebruiken door ervoor te zorgen dat ze op een vlakke en niet-gladde ondergrond spelen, door te zorgen voor voldoende ruimte om te springen en door toezicht te houden op jongere kinderen om ongelukken te voorkomen. Het is ook belangrijk om elastieken van geschikte lengte en weerstand te kiezen voor de leeftijd en vaardigheidsniveau van het kind.

Lees ook:

Heb jij ze al gezien die vrolijke elastieken?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics