Thuisleven.com

Rush Hour van Thinkfun

Rush hour is een denkspel. Je moet door zo min mogelijk zetten de rode auto, tussen het verkeer door leiden en het bevrijden.  Bij het spel zitten 40 uitdagingen in 4 niveau’s: van beginner tot expert. Als je 1 van de uitdagingen gepakt hebt zet je die in het verkeersrooster. Dan zet je alle vrachtwagens en auto’s op de juiste plaats. En dan kan de uitdaging beginnen!

Probeer de rode auto de weg uit te laten rijden. Als ik het zo schrijf lijkt het een heel eenvoudig spel. Nou het zijn echt wel hersenkrakers hoor! Je kan de rode auto bevrijden door de andere auto’s/vrachtwagens heen en weer te schuiven. Let op alleen schuiven je mag ze niet optillen. De eerste uitdagingen zijn vrij makkelijk, even inkomen zeg maar. maar hoe verder je komt, gaat het niveau natuurlijk ook hoger . Dus wordt het steeds moeilijker. Het spel heeft een leeftijd advies van 8-99 maar de beginners-uitdagingen kunnen ook door wat jongere kinderen gedaan worden. Je kan het spel prima alleen spelen, maar de moeilijke uitdagingen is voor met z’n tweeën ook heel erg leuk!

Inhoud van het spel:

  • 40 uitdagingen (oplossingen staan achterop)
  • 1 rode auto
  • 15 voertuigen (auto’s en vrachtwagens)
  • 1 verkeersrooster
  • spelregels
  • opbergzakje

Hoe vonden wij dit spel:

Het is een erg leuk spel. Onze oudste is 9 en ging er gelijk enthousiast aan de gang. De eerste 10 kaarten lukte gemakkelijk daarna werd het snel moeilijker. Hij wilde het perse halen dus bleef maar proberen, soms weer even helemaal opnieuw proberen en weer schuiven. Dit spel wordt regelmatig gepakt! De meiden gingen ermee aan de slag. Onze middelste van 7 vond het wel leuk maar houdt niet zo van tactische spelletjes en was er snel op uitgekeken. De jongste van bijna 6 is dol op tactische spellen en heeft er heel veel mee zitten spelen. Ze komt qua niveau niet zo ver maar ze vindt de uitdagingen super.

Zelf heb ik het natuurlijk ook geprobeerd en wat een verslavend spel! Heerlijk, je wilt hem oplossen en wat kan ik balen als ik de volgend uitdaging niet voor elkaar krijgt, want het moet kunnen.

Het leuke van Rush Hour vind ik dat je het alleen kan spelen of samen. Kan je samen de uitdaging wel oplossen? Door het opbergzakje kan je het ook makkelijk meenemen. Het kan mee naar de wachtkamer van tandarts tot naar het restaurant waar je even moet wachten. En deze zomer gaat het zeker mee voor op de achterbank. Het is stevig genoeg om op je schoot te spelen terwijl de auto rijd. En dan hebben wij natuurlijk ook een leuk spel op vakantie mee.

Informatie

Rush Hour
Aanbevolen leeftijd: 8 – 99 jaar
Aantal spelers: 1 tot 2 spelers
Spelsoort: Denkspel
Merk: Thinkfun

Houden jullie ook van tactische denkspellen?
Wij hebben in de file staan nog nooit zo leuk gevonden!

Lees ook: BOTI – Big On Toy Innovation bloggersmeeting
En lees ook: Iguazu- spel van 999-games- met spelregels
Wellicht ook interessant: SmartGames Bunny Boo – Think outside the box!

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics