Selecteer een pagina

Afgelopen oudergesprekken kwam er naar voren dat mijn jongste dochter bij het rijmen alles fout had gedaan. Ze had niet het rijmwoord gekozen maar het verband gelegd. Dus wolken – kolken werd nu ineens wolken – regen. We kregen daarom van de juf de tip om dit thuis iets meer op te pakken. Maar deze moeder is niet voor één gat te vangen en zo wordt hier het een met het ander gecombineerd. In dit geval lezen wij een boek dat geschreven is in rijm en mogen de kinderen (ofwel mijn dochter) de zin af maken. En zo kom ik uit bij het leuke, nieuwe boek van Uitgeverij Leopold.

Joris puzzelt een dino

Joris is de beste in alles, zelfs als de juf iets uit wilt leggen is Joris haar voor. Maar één ding weet Joris niet. Joris weet namelijk niet hoe hij een dino moet maken. De botten die uit de grond komen waren ooit een dino, maar hoe maak je ze weer mooi compleet? Om dat te weten te komen gaat Joris, met zijn schrift, potlood en meetlat een nachtje in het dino-museum slapen. Maar of dat nou zo’n goed idee is…???

Onze mening

Nadat ik het boek zelf met veel plezier heb gelezen lees ik het voor op de rijm-manier zoals ik eerder vertelde:
‘Joris is in alles nummer één
Hij loopt naar school, helemaal……
met een blinddoek voor,
dat is heus niet makkelijk, ………
Hij is een achte kampioen.
Hoe zou hij dat steeds allemaal………?’
Wat mij opvalt aan deze “methode” is dat ze actief luisteren, zo kunnen ze zelfs op het einde veel meer vragen beantwoorden dan anders. Bovendien vinden de kinderen het een heel erg leuk boek en heb ik het intussen al vaker voor mogen lezen. Misschien toch maar eens “Hé, wie zit er op de wc?” en “Mijn autoboek” eens lenen bij de bieb. Deze zijn namelijk ook van Harmen van Straaten.

Info en waar te koop

Auteur: Harmen van Straaten
ISBN: 9789025872373
Joris puzzelt een dino is hier te koop.

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics