Thuisleven.com
Zoeperfiets
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘Zoeperfiets’ van De Eenhoorn

‘Zoeperfiets’ van De Eenhoorn

Een vierkant boek met felle blauwe, rode en gele kleuren. ZOEPERFIETS staat er met gele letters op, omrand met een blauwe schaduw. Je zou je haast kunnen afvragen waarom mijn oog gevallen is op dit boek… Buiten het feit om dat de kleuren nu eenmaal knallend eruit springen is de titel “Zoeperfiets” ook lekker pakkend en voor ik het weet zit ik met het boek op de bank, terwijl de kinderen hard aan het werk zijn op school…
Het verschil mag er zijn, toch?

Zoeperfiets

In het vierde deel van Zoeperman komen we Zoeperfiets tegen. Zoeperfiets is de fiets van Zoeperman. Hemelsblauw, witte banden, knalrood stuur en een knalrode kar erachteraan. Het zadel is rood en er staat een grote, gele Z op de fiets. De Z van….
Juist! Zoeperman / Zoeperfiets
Samen met Zofietje, het buurmeisje, gaat Zoeperman op pad. Terwijl Zoeperman heel hard door de straten fiets gaan de wielen zelfs iets van de grond. Zodra ze de weg wat kwijt zijn vliegt Zoeperman omhoog om te kijken waar ze zijn. En dan komt er plots een zwarte hond aangesneld. Hij blaft, hij gromt en hij heeft schuim in zijn bek. Ofschoon Zoeperman hard zijn best doet om snel weg te fietsen, komt de hond toch dichterbij…
Net op tijd vliegt Zoeperman vooruit en dan horen ze ineens een harde klap en is het doodstil. Zoeperman remt zo hard dat zijn remmen ervan knarsen. Dan zien ze de hond op straat liggen, hij huilt van de pijn. Zal Zoeperman het arme dier gaan redden of laat hij hem liggen? Spannend!

Mijn mening

Het verhaal leest zich prettig weg, ook voor kleine kinderen is het makkelijk te volgen. Door de leuke illustraties valt er veel te zien en kunnen kinderen zelfs mee wijzen welke kant ze op moeten of waar ze voor op moeten passen. Het enige wat ik een beetje jammer vind is het einde. Zo gaat Zoeperman kijken of buurman wilt helpen en op de andere pagina ligt de hond met een pootje in het gips op de bank. Het stukje er tussen in mis ik. Maar daar kun je als ouder een mooie twist aan geven door er over te kletsen wat er zou gaan gebeuren.
Al met al een heel stoer en leuk boekje om te lezen. Zeker een aanrader voor jongens en stoere meiden!

Info en waar te koop

Auteur: Tine Mortier
Illustrator: Marjolein Pottie
Uitgever: De Eenhoorn
ISBN: 9789462912120
Zoeperfiets is te koop voor €14,50 ook kun je op de pagina een gratis kleurplaat downloaden.

Lees ook:

*** Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen ***

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics