Thuisleven.com
Pasta van spruiten, verrassend lekker
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Pasta van spruiten, verrassend lekker!

Pasta van spruiten, verrassend lekker!

Al heel mijn leven gruwel ik van spruiten en ik heb ze echt vaker geprobeerd. Gelukkig werd ik er vroeger weinig mee geplaagd aangezien onze beide ouders er ook van gruwelden. Eén van de trauma’s van vroeger die ik me nog wel kan herinneren is dat een tante ze had klaar gemaakt voor het kerstdiner wat ik persoonlijk heel raar vind als je alleen met hen eet en de mensen die je uitnodigt geen spruiten lusten. Maar goed, ik heb ze uit fatsoen netjes opgegeten want zo zijn we dan ook wel weer opgevoed haha.

Later heb ik het nog enkele keren geprobeerd, tijdens mijn werk als verzorgende bij dementerende ouderen die wel dol waren op spruitjes. Helaas was het me nooit gelukt om er iets lekkers van te maken. Ik merk dat nu we ouders zijn ik steeds vaker met bepaalde gerechten zou zien dat onze kinderen dat ook lekker vinden. Wel ben ik dan van mening dat ik zelf het goede voorbeeld moet geven door het ook te eten. Dus ben ik op zoek gegaan naar lekkere recepten waar spruitjes in verwerkt zitten.

Een lekker recept met spuiten

Terwijl ik afgelopen zondag de reclamefolders inkeek viel mijn oog op een recept in de folder van Emté. Ik zie een recept van pasta met spruitjes en paddenstoelen en we besluiten om dat gerecht klaar te gaan maken. Er zit alleen één nadeel aan: als er iets is wat mijn man en ik vreselijker vinden dan spruiten dan zijn het wel champignons en andere paddenstoelen. Inmiddels heb ik wel een paar keer gerechten gegeten met champignons maar mijn man heeft er serieuze afkeer van dus die besluiten we er dan voor de zekerheid maar uit te laten. Eén nieuw ingrediënt per keer toevoegen in plaats van alle trauma’s op een bord gooien.

Mijn moeder kookt mee en eet gezellig met ons mee aangezien zij ook heel er benieuwd is naar het recept. Wonder boven wonder is het gerecht heerlijk en is er maar één opscheplepel over van het geheel. De kinderen, m’n man en m’n moeder hebben net als ik smaakvol gegeten en we besluiten dat dit gerecht zeker voor herhaling vatbaar is. In ons geval misschien niet elke week, maar wel regelmatig. Zo voegen we toch weer een nieuwe variatie toe aan ons menu. Het makkelijke recept deel ik graag met jullie, vooral omdat spruitjes een typische winterse kost is die daarnaast ook nog eens heel gezond is.

Wat hebben wij gebruikt voor dit verrassende pastagerecht?

  • 400 gram tagliatelle
  • 350 gram spruiten
  • (250 gram paddenstoelen hebben wij weggelaten)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram spekblokjes
  • 2 eidooiers
  • 50 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 1 bakje verse peterselie (fijngesneden)
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

Als eerste kook ik de pasta volgens de verpakking beetgaar en laat het uitlekken in de vergiet. Bewaar een beetje van het kookvocht want dit heb je later nog nodig. De spruitjes maak ik schoon doordat ik de buitenste blaadjes eraf haal en er de harde onderkant af snijd. Vervolgens snij ik de spruitjes in de lengte door. In een wokpan verwarm ik de olijfolie en hier bak ik de spekjes in. Zodra deze goudbruin van kleur worden doe ik er de spruitjes bij en doe ik de deksel op de pan. Ik laat het geheel kort bakken en doe er dan een flinke scheut van het kookvocht bij dat ik bewaard heb. Zo laat ik de groenten 10 minuten zachtjes pruttelen. Dan voeg ik de pasta toe, warm het geheel nog even goed door en draai dan het vuur uit. Als laatste doe ik er de geraspte kaas, peterselie en eidooiers bij waardoor het gerecht begint te binden. Naar smaak kun je zelf nog peper en zout toevoegen.

Lees ook:

Weet jij nog een lekker gerecht met spruiten?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics