Thuisleven.com
Geef een HINT partyspel
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Partyspellen > Partyspel Geef een HINT is een hit!

Partyspel Geef een HINT is een hit!

Asmodee stuurde ons een kleine hint, een tropisch spellen pakket met het partyspel HINT daarin. Ik zou de naam van het spel bijna veranderen in HIT, want een hit dat is het zeker!

Partyspel Geef een HINT

Neem voor de unboxing van het tropische HINT & Tonic pakket een kijkje op ons TikTok kanaal. Inhoud doos:

  • afdekbord
  • kaartwiel
  • 2 pionnen
  • 450 kaarten
  • uitwisbaar tekenbord
  • stift
  • wisdoekje
  • zandloper
  • stickervel
  • instructiekaart

Voorbeelden van opdrachten zijn: Oud Hollandse spelletjes- uitbeelden; Rechtbank- Zonnebank- Zandbank- Mosselbank-Bloedbank met als verboden woord Hoekbank en dat flap je er zo uit.

Doel van het spel

Het is de bedoeling dat je eigen team aan de hand van jouw hints raad wat er op het uit het kaartwiel getrokken kaartje staat. Er zijn 450 kaartjes, dus daar kan je wel even mee voort. Je mag hints geven door te praten, alleen zonder dat het verboden begrip ter sprake komt bij jou of je teamleden. Veiliger is dus het uitbeelden, neuriën of tekenen van je hint. Dat moet wel rap want binnen 90 seconden moeten je teamleden de (vijf) woorden van je kaart raden.
De geraden woorden leveren 1 punt op. Het gebruik van het verboden woord leidt tot 2 punten aftrek. Wanneer de tijd om is en niet alle woorden zijn geraden, dan mogen de tegenstanders ook een gok wagen voor bonuspunten.

Onze speelervaring

Hoe bijzonder leuk dat we een spel krijgen dat geschikt is tot wel 8 spelers. Nu hoeft er niemand buiten de boot te vallen en betrekken we zelfs ‘de kleintjes’ erbij. En wat fijn dat er een uitwisbaar tekenbord bijgevoegd is, want het zou anders zonde zijn van het papier. Door het verboden begrip krijgt het partyspel een extra dimensie. Je moet wel bij de les blijven en dan ook nog eens op zandloper-tempo. Bij andere spellen dwalen mijn gedachten nogal eens af. Dat is bij HINT volstrekt niet mogelijk. De hele speeldoos wordt gebruikt, want op de rand van de doos kun je de score bijhouden.

Spel informatie

Geef een HINT
Geschikt voor 4 tot 8 spelers
Vanaf 15 jaar
Spelduur +- 45 minuten
EAN 5704339005051

Lees ook:

Geef jij graag een hint?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics