Thuisleven.com
Spam in de mailbox
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Opruimen > Pak spam in de mailbox aan met deze handige tips

Pak spam in de mailbox aan met deze handige tips

Denk je even je mailbox te controleren op die ene (belangrijke) familiemail zijn er weer 10 nieuwsbrieven in je mail beland. En als je even omlaag scrolt zie je dat er ook in de afgelopen dagen van alles bijgekomen is en voor je het weet ben je meer met al die berichten bezig dan met die (belangrijke) familiemail. Tijd voor verandering! In dit artikel dan ook een aantal tips om je spam aan te pakken en onder controle te houden. Zonder dat je ook maar iets hoeft te missen! Snel lezen dus…

Maak gebruik van de + bij Gmail

Ik ben grote fan van Gmail als het aankomt op e-mail. Waarom? Bij Gmail kun je makkelijk accounts aanmaken en koppelen aan je bestaande account. Zo kun je makkelijk switchen. Wil je op je laptop of pc je mail checken dan kun je diverse tabbladen openen met daarin de diverse e-mail adressen. Bekijk je liever op je gsm de mail dan kun je alle accounts samenvoegen of mailboxen één voor een bekijken. Zo kun je alles mooi gescheiden houden en hoe je dat doet zie je bij de volgende tip.

Verschillende e-mail adressen

Zoals ik net al zei kun je met Gmail meerdere e-mail adressen aanmaken en beheren. Maak daarom een goed account aan voor alle privé zaken en geef dit alleen aan familie, vrienden en kennissen. De overige e-mail adressen maak je aan voor bijvoorbeeld nieuwsbrief, bestellingen, schoolzaken, betaalde enquêtes en kliks en niet onbelangrijk een “wegwerp” e-mailadres.

Zo kun je alle nieuwsbrieven in één map aan laten komen. Heb je geen bestelplannen dan doe je er lekker niks mee. Wil je eens iets bestellen dan bekijk je even de mail of er nog leuke acties zijn.
Zodra je iets besteld dan zijn facturen belangrijk. Een apart e-mail adres die je doorgeeft bij bestellingen is dan wel zo handig. Schoolzaken van de kinderen zijn ook belangrijk. Ik ben zelf moeder van 5 kinderen en zie wekelijks behoorlijk wat binnen komen. Soms zoveel dat ik ze niet meer kan scheiden. Sinds ik een apart mailbox voor schoolzaken heb heb ik meer rust.

Kortom kijk waar jij de meeste e-mail adressen van krijg en categoriseer je e-mails naar verschillende e-mailadressen.

Wegwerp e-mailadres voor de spam berichten

De wegwerp e-mail adres waar ik het zojuist over had is ideaal om op te geven bij telefoongesprekken, beurzen en alle andere zaken waarvan je geen e-mails wilt ontvangen. Je kunt daarmee ook zelf bepalen of je de mails bekijkt of je deze gewoon lekker dichtlaat.

Spam!

Ondanks alle inspanningen toch nog een spam bericht ontvangen? Markeer deze dan als spam en je zult de volgende vanaf dit e-mail adres automatisch in je spambox tegenkomen. Opgeruimd staat netjes!

Lees ook:

Hoeveel spam mails krijg jij dagelijks binnen?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

  • Goeie tips.. heb alleen jammergenoeg het probleem dat allemaal rare bedrijven mij bellen, heb je daar ook een tip voor?

  • Dank voor alle tips, helaas blijken ook voor mij belangrijke bedrijven je te spammen met ongewenste email, die ik niet kan markeren als spam omdat het bericht erop wel belangrijk kan zijn.

  • Ik heb ook twee accounts. Op de ene krijg ik heel veel spam binnen het is mijn ‘wergwerp’account. Op de andere krijg ik een enkele keer spam binnen.

  • ja helemaal mee eens, zo doe ik het ook… maar die spam komt helaas steeds vaker toch op m’n gewone mail… onder andere door de scoupy hack van vorig jaar… daar baal ik toch wel een beetje van… ik meld me ook regelmatig af voor nieuwsbrieven die ik niet meer lees (maar waar ik me eerder wel voor heb aangemeld), maar de laatste tijd krijg ik steeds vaker mail op m’n “bestel-email” of ik iets wil vergroten… euhm… nou nee bedankt!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics