Originele bedankjes voor juffen en meesters aan het einde van het schooljaar.
Thuisleven.com > Overige feesten > Originele bedankjes voor juffen en meesters aan het einde van het schooljaar.

Originele bedankjes voor juffen en meesters aan het einde van het schooljaar.

Uit een recent onderzoek onder Nederlandse leerkrachten in het basisonderwijs, uitgevoerd door One4all Cadeaukaarten, blijkt dat maar liefst 65% van de juffen en meesters verwacht dit jaar een cadeautje te krijgen van hun leerlingen. Bijna twee derde van de leerkrachten verkiest een persoonlijk cadeau boven een praktisch cadeau.

Cadeau voor de juf of meester.

Met het einde van het schooljaar in zicht, staan leerlingen en ouders voor de vraag: welk cadeautje kunnen ze hun juf of meester geven als blijk van waardering voor hun inzet gedurende het jaar? Volgens het recente onderzoek zijn bloemen echter passé en zijn juffen en meesters op zoek naar originele en persoonlijke bedankjes.

One4all Cadeaukaarten.

Het onderzoek onthult dat zowel (One4all) cadeaukaarten als knutselwerkjes met liefde worden omarmd door juffen en meesters. Handgemaakte knutselwerkjes door leerlingen nemen de toppositie in met 47%. Daarnaast krijgen cadeaukaarten ook de voorkeur, met een respectabel percentage van 40,5%. Cadeaukaarten geven de vrijheid om een eigen cadeau uit te kiezen, of het nu gaat om een cadeau van een favoriete boekwinkel, een trendy kledingwinkel of een gezellig restaurant. Bovendien worden zelfgebakken lekkernijen (33,5%) en chocolade (37%) ook genoemd als gewaardeerde geschenken.

Opvallend genoeg geeft meer dan de helft van de leerkrachten (54,5%) toe dat ze ooit een bedankje van een leerling hebben doorgegeven aan iemand anders. De redenen hiervoor variëren, van het al bezitten van het item (10,1%) tot het niet kunnen gebruiken (45%) of het niet passend vinden bij hun smaak en stijl (35,8%).

One4all cadeaubon

De meest gewaardeerde cadeautjes en vreemde cadeaus.

Een van de meest gewaardeerde cadeautjes, volgens een van de respondenten, was een fles met stapelgewijs allerlei ingrediënten om een cake te bakken. Vergezeld door foto’s waarop de leerling te zien is die de cake bakt. Leraren hebben ook vreemde cadeaus ontvangen, zoals een gebruikte mok, een asbak voor een niet-roker, lingerie of een bosje onkruid. Het meest originele cadeau dat genoemd wordt, is een klassenschilderij waarop alle kinderen en de docent op een grappige manier werden afgebeeld.

Bloemen.

Hoewel bloemen niet populair zijn bij de meerderheid van de leerkrachten, moeten ouders en leerlingen zich niet ontmoedigd voelen. Het belangrijkste is dat het bedankje zorgvuldig en met aandacht wordt gekozen. Het gaat immers om de gedachte achter het cadeau. Met het einde van het schooljaar in zicht is dit het perfecte moment om na te denken over een passend en persoonlijk bedankje voor de juffen en meesters. Het is een kans om hun inzet en toewijding gedurende het hele jaar te erkennen en te waarderen.

Voor meer informatie kun je terecht op www.one4all.nl.

Lees ook:

Wat zou jij met een cadeaukaart doen?

Foto: One4all.nl

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

51 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics