vakantie met vliegtuig
Thuisleven.com > Er op uit > Reizen / onderweg > Op vakantie met het vliegtuig? Dit is er nu anders

Op vakantie met het vliegtuig? Dit is er nu anders

Ga je binnenkort op vakantie en reis je met het vliegtuig? Dan is het handig om van te voren te weten wat er zoal is veranderd op Schiphol door corona. Wanneer moet je bijvoorbeeld een mondkapje dragen? En hoe zit het met je bagage?

Anderhalve meter afstand

Vanaf het moment dat je aankomt bij de incheckbalie tot de security is het nodig om anderhalve meter afstand te bewaren. De rijen zijn daarom aangepast. Zo blijft er altijd een rij vrij waardoor je niet dichtbij elkaar hoeft te staan. Normaal gesproken stond er bij de security check een persoon die je vertelde waar je je schoudertas heren of schoudertas dames neer moest leggen. Dit is verandert in een automatische leentoewijzer die je laat weten waar je heen moet. Het fouilleren gaat nu ook anders. Dat wordt pas gedaan als uit de scan blijkt dat dat nodig is.

Mondkapje moet meteen op

Bij binnenkomst bij de vertrekhallen is het verplicht om een mondkapje op te zetten. Dit is volgens Nadine van Hellemondt, manager op Schiphol nodig omdat het op de luchthaven lastig is om de anderhalve meter regel te waarborgen. Ze vertelt op de nieuwswebsite Nu.nl dat het dragen van een mondkapje nodig is bij de incheckbalies, de paspoort controle en de security check. Eveneens is het noodzakelijk bij het boarden, want daar zijn immers altijd veel mensen bijeen.

Extra aanpassing bij bagageband

Bij de bagageband zijn op de grond stickers geplaatst en er staan karren voor de bagage. Dit was voorheen niet zo, maar door deze verandering hoeven mensen niet allemaal tegelijk naar de karretjes te lopen. Hierdoor kan je je beter aan de anderhalve meter regel houden.

Kom op tijd

Vlieg je binnen Europa dan moet je ruim twee uren van tevoren aanwezig zijn op de luchthaven. Vlieg je intercontinentaal dan is dat drie uur. Nu er minder vluchten dan normaal zijn is het nog steeds belangrijk om op tijd te komen. Mensen zijn meer verspreid op de luchthaven en hierdoor voelt het nog steeds druk aan, terwijl er minder vluchten zijn. Kom daarom ruim op tijd en vergeet niet om je mondkapje mee te nemen in je crossbody tas. Zo’n tas is handig, omdat je er snel iets uit kan pakken.

Lees ook:

Ben jij al eens te laat geweest voor een vlucht?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics