Thuisleven.com > Dagje Uit & Vakantie > Op vakantie met de kinderen naar Zuid-Frankrijk

Op vakantie met de kinderen naar Zuid-Frankrijk

Na het bezoeken van talloze vakantieparken door heel Nederland, hebben we het hier wel gezien. Helemaal wanneer we van vrienden vernemen dat een vakantie in het buitenland helemaal niet duurder hoeft te zijn dan een Nederlands vakantiepark in het hoogseizoen.

Met kinderen naar het buitenland reizen

Het eerste wat er door mijn hoofd spookt is: Hoe gaan we er komen? Wil ik wel vliegen met drie dochters? Of zoeken we een bestemming waar we met de auto kunnen komen? Desnoods met een autotrein want de jongste is wagenziek. De autoritjes naar de uiteinden van Nederland gaan prima vanuit het midden van het land. Een verre autorit lijkt mij begrensd tot aan de werkingsduur van een half reispilletje. Of we moeten onderweg ergens extra overnachten. Dat brengt meer kosten met zich mee en kost veel tijd. Tenzij je de instelling hebt, dat je vakantie al begint wanneer je je deur achter je dichttrekt. En we hebben maar twee weken vakantie per jaar. Het zuiden van Frankrijk lijkt mij het meest haalbaar in onze situatie.

Vakantie in Zuid Frankrijk

Volgende vraag: Waar gaan we verblijven? Het klimaat is aangenaam dus een zwembad of buitenwater in de buurt geniet sterk de voorkeur. Helemaal bij een vakantie met kinderen. Langdurig verblijven in een hotel staat mij wat tegen. Zeker met drie kinderen is één extra hotelkamer niet afdoende. Een familiekamer met extra bed wordt voor de duur van twee weken ook wat krap gok ik. Tenzij we de hele dag op pad zijn en veelal buiten vertoeven. Maar soms wil je je ook even terug kunnen trekken met een huiselijk gevoel. Dan weet ik het! Ik ga op zoek naar een vakantiehuis. Net als in Nederland, maar dan niet op een massaal vakantiepark.

Een vakantiehuis in Zuid Frankrijk

Op zoek naar het perfecte vakantiehuis in Zuid Frankrijk kom ik uit bij Azurselect. Zij zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. En geven aan te boeken zonder boekingskosten en alle aangesloten vakantiehuizen zelf te controleren. Het vakantiehuis Les Issambres ziet er wel héél luxe uit zo met privé zwembad. Het blijkt een hele streek te zijn en wat een mooie plaatjes. Daar kon ik voorheen alleen maar van dromen en dat ligt nu zomaar binnen handbereik. Palmbomen, een zitje aan het water en die prijs. Die prijs komt mij bekend voor maar dan van een weekje hoogseizoen in Nederland. Het enige nadeel dat ik kan verzinnen is het risico dat ik niet meer naar huis wil.

Lees ook het artikel van Mamaliefde over Dordogne met kinderen, de leukste bezienswaardigheden en activiteiten.

Heb jij wel eens een luxe vakantievilla geboekt?

 

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

2 reacties