Selecteer een pagina

De voorbereidingen op de communies zijn al een tijd lang aan de gang. Haast elke dag hoor ik aan het schoolplein de ins en outs van de feestjes. Van spekjes die op een stokje omgetoverd worden tot een lolly-spekje tot en met het huren van springkussens om de kinderen zoet te houden. Allemaal begrijpelijk je doet immers maar één keer in je leven de communie mits je gedoopt bent.

De gastenlijst is vaak uitgebreid. Van klasgenootjes die zelf niet de communie doen tot en met familie en vrienden. Ook de peetoom en peettante mogen uiteraard niet ontbreken. En allemaal hebben ze één ding gemeen: ze geven cadeautjes!

Welk communie cadeau geef jij?

Er zijn heel wat cadeau’s op de markt die je de communicant kunt schenken. Echter denk ik dat de meeste kinderen toch het blijst worden van geld. Zo kunnen ze sparen voor één groot cadeau wat ze normaliter niet zo snel zullen kopen. Toch ben ik van mening dat sommige gasten, te noemen: peetoom, peettante, opa’s en oma’s, een belangrijkere rol hebben en dus ook een cadeau mogen geven met wat meer gevoel erin. Zo ben ik gek op persoonlijke cadeau’s waar een kind de rest van zijn of haar leven nog iets aan heeft.

Zilveren ketting ‘Angelic’

Als je aan kindersieraden denkt, denk je al gauw dat het alleen maar voor meisjes is. Niet is minder waar ook voor jongens zijn er prachtige geschenken. Echter omdat onze communicant een meisje is heb ik toch gekeken naar een sieraad voor haar. Het oog is uiteindelijk gevallen op de ketting ‘Angelic’. Wat ik hieraan mooi vind is de eenvoud en het engeltje dat toch symbolisch is bij een Kerkelijk gebeuren.

Lees ook: review medaillon ketting
Lees ook: KAYA sieraden.nl – Moeder & dochter armband
Lees ook: Een ring met geboortestenen

Geverifieerd door ExactMetrics