Selecteer een pagina

Met Bloko kun je een wereld van eindeloze mogelijkheden verkennen! Of je nu wilt bouwen, spelen, dingen uit elkaar halen en opnieuw bouwen, of gewoon creatief bezig wilt zijn, Bloko biedt het allemaal. Met zijn diverse kleuren en veelzijdigheid is Bloko aantrekkelijk voor zowel jonge (vanaf 12 maanden) als oudere (tot ongeveer 12 jaar) jongens en meisjes. Laat je fantasie de vrije loop en ontdek de grenzeloze creativiteit die Bloko te bieden heeft! Lees er meer over in deze blog en maak kans op een set Bloko!

Wat is Bloko?

Bloko, voorheen bekend onder de naam Nopper, biedt een wereld van constructieplezier met zijn diverse vormen en kleuren. Met deze veelzijdige constructieblokken kun je niet alleen leuke creaties bouwen, maar ook één figuur op verschillende manieren plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos dankzij de diverse vormen en kleuren, waardoor je steeds nieuwe combinaties kunt maken. Bovendien zorgt de handige tube ervoor dat je jouw Bloko-blokken netjes kunt opbergen, zodat je ze altijd bij de hand hebt voor urenlang speelplezier.

Wat is Bloko?

Hoe makkelijk is het om te bouwen?

Ik herinner me de Nopper van vroeger vooral als de blokjes met noppen eraan. In tegenstelling tot de Nopper biedt Bloko echter veel meer variatie. In de tubes van Bloko ontdek ik een assortiment van verschillende vormen, inclusief wielen en zelfs een figuur. Ik heb zowel een tube van 50 als een van 30 stuks gekregen, waardoor ik volop mogelijkheden heb om mijn creativiteit de vrije loop te laten.

Voor degenen die graag nauwkeurig bouwen, kan Bloko wel een uitdaging zijn. Hoewel de blokken eenvoudig in elkaar te schuiven zijn, komen de zijkanten van de blokken niet altijd strak naast elkaar te zitten. Hierdoor is het bijna onmogelijk om een perfect rechte toren te bouwen. Ook merken we op dat de blokken soms de neiging hebben om uit elkaar te springen. Zo bouwden we een prachtige (al zeggen we het zelf) molen, waarbij de zwaartekracht duidelijk invloed had op de wieken. Om te voorkomen dat de molen omviel, verstevigden we de zijkanten en plaatsten we een figuur aan de achterkant voor extra gewicht. Tot zover ging alles goed, maar toen we de wieken draaiden, viel er een van af. Ook de raket die mijn dochter door de woonkamer liet vliegen, verloor onderweg wat onderdelen.

Bloko constructieblokken uit de verpakking.

Creativiteit

Het bouwen met Bloko vereist enige vorm van creativiteit, aangezien niet alle voorbeelden op de tubes nauwkeurig kunnen worden nagebootst, zelfs niet met de twee sets die wij hebben. Maar juist die creativiteit is wat Bloko zo aantrekkelijk maakt voor mijn dochter. Ze waardeert het ook enorm dat Bloko gemakkelijk uit elkaar te halen is, wat het proces van bouwen en weer afbreken na vereenvoudigt.

Zodra je de techniek van het bouwen onder de knie hebt, is het ongelooflijk verslavend om steeds meer bouwwerken te creëren. We hebben inmiddels een aantal indrukwekkende bouwwerken gemaakt die zeker de moeite waard zijn om te fotograferen, zoals je op de foto’s kunt zien.

  • Bloko constructieblokken.
  • Bloko constructieblokken.
  • Bloko constructieblokken.
  • Bloko constructieblokken.

Win

Thuisleven mag 1 Bloko tube met 30 stuks en 1 tube van 50 stuks als set verloten onder de de deelnemers. Deelnemen aan de winactie is heel eenvoudig. Laat onder dit artikel en onder 2 willekeurige andere artikelen op Thuisleven.com een reactie achter.

De winactie liep tot en met 17-3-2024.

Lees ook:

Wat ga jij bouwen?

Foto’s: Miranda de Jong
#spon

Geverifieerd door ExactMetrics