Thuisleven.com
hét tijdschrift over kunst en wetenschap voor kids
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Okido – hét tijdschrift over kunst en wetenschap voor kids

Okido – hét tijdschrift over kunst en wetenschap voor kids

Een archetype is een geïdealiseerd oermodel dat ten grondslag ligt aan latere varianten. Meestal zie je bij mensen dat ze meerdere archetypes hebben. Zo is mijn vriend op en top leraar, vader en ridder. Op mijn beurt ben ik moeder en verzorger (ook het handelen is op mijn lijf geschreven, maar of dat als archetype telt weet ik niet). Afijn mijn partner en ik hebben dus een mooie combinatie. Zo beschermt mijn vriend graag zijn gezin en leert hij onze kinderen voor zichzelf op te komen en ben ik juist de verzorgende die de wonden verzorgt als er iets anders loopt dan gepland.

Die archetypes zijn soms makkelijk te herkennen bij mensen, soms ook helemaal niet. Maar een ding is duidelijk, van natura ben ik geen geboren lerares. Gelukkig leven we in een moderne maatschappij en zijn er allerlei hulpmiddelen om mij te ondersteunen. En sinds kort is er een nieuw hulpmiddel bij gekomen. Namelijk het leuke tijdschrift Okido!

Okido

Okido is namelijk hét tijdschrift over kunst en wetenschap voor kids tussen de 3 en 6 jaar. Het boekje staat boordevol leuke verhaaltjes (met bijbehorende illustraties om de taal te verduidelijken), spelletjes, doodles, recept(en), gedicht(en) en doe opdrachten. Al met al is een boekje, t.w.v. € 3,99, goed voor een aantal uren lees en speel plezier!

Nummer #0

Het eerste nummer gaat over planeten en de sterren. Omdat het boekje voor kinderen is, is het lekker luchtig en kort van stof. Zo blijft het leuk en leerzaam. Maar wat staat er nou precies in?
– Messy ontdekt in het eerste nummer drie nieuwe planeten. Op de eerste planeet waar ze komen is alles rood, op de tweede planeet is alles geel en op de blauwe planeet is alles blauw! Eigenlijk best een saaie bedoening. Gelukkig vinden de bewoners van de planeten dat ook en gaan ze hier iets aan doen.
– Filo de Kat zet GROOT en klein in verschillende perspectieven. Zo is een maan veel groter dan een berg, maar veel kleiner in de Melkweg. Een vlo is vergeleken zijn eitjes groot, maar die eitjes zijn weer groot naast een bacterie.
– In het boek vind je ook de halve doorsnee van een planeet. In, op en rond deze planeet is van alles te beleven. Niet alleen is het leuk om de kinderen een verhaal te laten vertellen wat ze zien, ook kun je hier de geïllustreerde figuren die onder aan de pagina staan gaan zoeken.
En zo staan er nog héél véél meer leuke items in dit leuke tijdschrift.

Onze mening over Okido

In plaats van een leesboek voor het slapen gaan zijn we met dit boekje aan de slag gegaan. Het is weer eens iets anders dan een leesboek. Juist die afwisseling is erg leuk maar vooral ontzettend leerzaam. Sommige dingen vind ik pittig om uit te leggen (ik verschuil me dan maar achter het missen van het lerares archetype). Gelukkig is er internet dat helpt.

Info en waar te koop

Okido is hét tijdschrift over kunst en wetenschap voor kids van 3 tot 6 jaar
Er verschijnen 6 nummers per jaar, wil je deze automatisch thuis ontvangen dan kun je je abonneren. Voor een jaarabonnement betaal je € 21,50, voor introductieabonnement van 3 nummers betaal je € 10,00 en voor een los nummer betaal je €3,99

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics