Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Op reis door de ruimte

Op reis door de ruimte

Vraagt jou kind wel eens wat de sterren zijn, hoe de zon werkt of andere dingen uit het heelal? Dan is het boek “Op reis door de ruimte” wellicht wel het cadeau wat je je kind kunt schenken in de aankomende decemberperiode (of misschien wel voor zijn of haar verjaardag). Lees snel verder om te ontdekken waarom dit boek zo leuk is.

Het verhaal

Alice gaat samen met haar hond Remko een ruimtereis maken en jij kunt mee. Ze beginnen in het centrum van het zonnestelsel: de zon!
Daarna vervolgen ze hun reis naar Mercurius → Venus → Aarde en maan →Mars. Daarna kom je in de Asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter, vervolgens ga je naar Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus om uiteindelijk bij de Kuipergordel uit te komen. Deze lijkt op de asteroïdengordel, alleen is deze 200 keer groter en 20 keer breder. Als je nog verder weg gaat, verlaat je het zonnestelsel en kom je in de interstellaire ruimte. Tussen de sterren dus. Er is slechts één ruimtetuig ooit zover gekomen, de Voyager 1 van de NASA.

Wist je dat…

  • Het Zonnestelsel behoort tot het Melkwegstelsel?
  • Een planeet een jaar de tijd nodig heeft om een baan rond de zon te maken?
  • Venus is genoemd naar de Romeinse godin van de liefde?
  • Jupiter de vijfde planeet vanaf de zon is?
  • Het op Saturnus nog harder waait dan de ergste orkaan op aarde?

Info en waar te koop

Auteur: Katy Flint
Illustrator: Cornelia Li
ISBN: 9789403205854
Uitgeverij: Klavertje Vier, imprint van Ballon Media
Op reis door de ruimte is o.a. te koop bij de boekenhandel

Ben je na dit boek nog niet uitgeleerd / gelezen met je kind? Kijk dan eens op onze categorie-pagina “recensies” voor nog meer (nieuwe) boeken.

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Jammer dat we nooit zullen weten hoe het Heelal nu werkelijk in elkaar zit en wie er verder nog wonen. Eén groot mysterie!!!
    En ik zou het allemaal wel willen weten, maar ja………….

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics