Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Doeboeken > Notitieboekje ontwerpen, immers wie schrijft die blijft

Notitieboekje ontwerpen, immers wie schrijft die blijft

‘Wie schrijft die blijft’ is van oorsprong een spreekwoord wat betekent dat je boekhouding op orde moet zijn. In een andere context wordt er vaak bedoeld: wie schrijft, die blijft in beeld. Wij gebruiken het in het gezin vooral als de term wie schrijft, die onthoud. En de resultaten van het schrijven liegen er niet om. Maar wat heeft dat nou met een notitieboekje ontwerpen te maken?

Notitieboekje

Er zijn vele schriftjes, kladblokjes, to-do lijstjes e.d. te koop. De een heel erg vrolijk, de ander vooral gericht op het praktische gedeelte (geen afleiding e.d.). Toch is het schrijven in dit gezin niet altijd een favoriet onderdeel. Zeker niet bij mijn oudste zoon. Echter zien wij maar liefst 3 punten verschil bij een proefwerk tussen het leren uit het boek en het leren uit het boek en daarbij schrijven. We zijn dan ook erg gemotiveerd om hem te motiveren met schrijven. Vandaar dat we eens zijn gaan kijken naar manieren waarop hij uitgedaagd wordt om te gaan schrijven. En dat is natuurlijk als je een schriftje of boekje hebt, die persoonlijk is. Vandaar dat we zelf aan de slag gaan met een notitieboekje om te ontwerpen.

Hoe te maken

Op de website van GoCustomized kun je kiezen uit twee verschillende notitieboekjes. Een boekje waarbij alleen de voorkant is bedrukt en de achterkant zwart is en een boekje waarbij de hele harde kaft bedrukt is. Beide boekjes zijn A5 formaat en dus ook nog eens makkelijk mee te nemen. De inhoud van het schriftje kan met blanco, geruit of met lijntjes papier zijn.

Zodra je een keuze hebt gemaakt van de cover van het boekje en de inhoud van het boekje kun je een keuze maken uit de hoeveelheid foto’s op de kaft. Wil je liever geen foto’s maar de kaft opvrolijken met mooie templates, tekst of smiley’s dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Zo is het boekje echt altijd perfect! Ga jij al je notitieboekje ontwerpen?

Waar kun je een notitieboekje voor inzetten?

Een notitieboekje is voor vele dingen in te zetten. Denk maar eens aan een kasboekje (in en uitgaven van een gezin). Ook kun je een schriftje in zetten voor allerlei to-do lijstjes, een communicatieschriftje (als je kind naar de opvang gaat en je wilt een heen en weer schriftje hebben) en zo zullen er nog tig redenen zijn waar je een notitieboekje voor in kunt zetten. Dat maakt het niet alleen een leuk cadeau voor jezelf maar ook voor een ander!

Lees ook:

Wie schrijft die blijft, jij ook?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics