Thuisleven.com
Hama strijkkralen
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Doeboeken > Hama strijkkralen- doe meer met strijkkralen

Hama strijkkralen- doe meer met strijkkralen

Toen ik nog een klein meisje bestond het al en nu is het er nog steeds. Strijkkraaltjes! Strijkkraaltjes zijn in alle speelgoedwinkels verkrijgbaar en niet zo’n klein beetje ook. Er zijn zo ongelofelijk veel kleuren: effen, transparant, met glitters, pastel, enz.
Grondplaten zijn er nu ook in verschillende figuren, want naast het vierkantje, rondje, zeshoekje en hartje heb je nu ook een vis, een vlinder, een bloem, een pinguïn, een nijlpaard en noem maar op. En er zijn verschillende pakketjes met strijkkraaltjes rondom een thema te koop, zoals Hello Kitty, Frozen, Minions en Disney princess.

Strijkkralen

Maar je kunt nog veel meer met strijkkraaltjes! In het boek ‘Hama Strijkkralen’ van Prudence Rogers worden meer mogelijkheden beschreven en voorbeelden gegeven van wat je kunt doen met strijkkraaltjes. Wat dacht je van een fotolijstje, of een haarband, een ketting, een broche, een ring, een terracotta bloempot versieren met strijkkraaltjes, cadeaulabels, armband, oorbellen, een klok, een onderzetter, sleutelhangers, schilderij, een slinger, koelkastmagneetjes en nog veel meer. Dit boek staat vol met voorbeelden hiervan.

Peyotesteek

En kent u de peyotesteek nog? Toen ik ‘m zag dacht ik: ‘o ja, dat deed ik vroeger ook!’ Toen wist ik trouwens niet dat deze steek zo heette. Er staat in dit boek een mooie armband en pennenbak beschreven met de peyotesteek.

Wat ik ook niet wist is dat er verschillende maten strijkkraaltjes zijn, nl. 10mm, 5mm en 2,5mm? In dit boek wordt gebruik gemaakt van strijkkralen van 5mm en 2,5 mm.
Alle voorbeelden uit dit boek zijn te leggen op een grondplaat van 29×29 pinnetjes.

Talloze knutselideeën

Dit boek bevat talloze knutselideeën. Ik heb er met plezier een aantal nagemaakt. Een nadeel van dit boek is dat de pixelpatroontjes erg klein zijn en je goed je vinger erbij moet houden om te weten waar je gebleven bent.  Verder is de uitleg en de voorbeelden die er bij staan erg duidelijk. Er staan ook leuke en handige tips in.
Dit boekje zal ik zeker nog vaker gaan gebruiken als ik samen met mijn dochtertje met de strijkkralen ga knutselen. Mijn dochter is voor dit boek echt nog te klein met haar 2 jaar en 8 maanden, maar dit boek zal ik zeker bewaren tot ze groter is en ze deze voorbeelden wel zelf kan maken.

Ik had voor mijn dochtertje (en mijzelf) via Marktplaats voor een klein prijsje een enorme doos met strijkkralen en grondplaten gekocht. Bij het leggen van de voorbeelden uit het boek merkte ik dat de dikte van de pinnetjes van de grondplaten niet bij elk merk even dik zijn. En ook dat de grootte van de kraaltjes onderling verschillen en dat er net wat kleurverschil in kan zitten als je verschillende merken strijkkralen mixt. Het is niet heel hinderlijk als je iets maakt van verschillende merken door elkaar, maar het is soms even opletten.

Informatie

Titel: Hama Strijkkralen
Ondertitel: Doe meer met strijkkralen
Auteur: Prudence Rogers
Taal: Nederlands
Pagina’s: 48
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: bij Bol.com voor € 7,99

Lees ook:

Ken je ook een boekje dat je zou willen aanbevelen met betrekking tot strijkkraaltjes?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics