Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Norara …waar is geluk?

Norara …waar is geluk?

Tja, wat is dat nu eigenlijk; geluk? Het is niet iets wat je kunt zien, niet iets wat je kunt vastpakken of horen. Geluk is iets abstracts, een gevoel, een staat van zijn. Wat voor de één geluk is, is dat voor de ander niet. Dat maakt het iets persoonlijks. Maar wat we wel allemaal gemeen hebben is dat we er allemaal naar streven om gelukkig te zijn. We hopen dat we het geluk zelf mogen vinden en wensen het een ander toe. Maar hoe en waar vind je nou geluk? Dat vraagt het meisje Norara zich ook af. Volgens haar moeder is iedereen op zoek naar geluk. Nieuwsgierig geworden gaat Norara ook op zoek.

Het boek: Norara… waar is geluk?

In het boek gaat het meisje Norara, met haar grote bos rode kroeshaar, op zoek naar geluk. Ze zoekt echt overal. Eerst zoekt ze in en om haar huis, maar helaas, geen geluk. Dan zoekt ze in de natuur. In de natuur ontmoet Norara verschillende dieren die denken dat ze weten waar geluk te vinden is. Norara ontmoet kakikker, de kabouterkikker, die denk te weten dat Big Bellie het geluk heeft gevonden. Volgens Big Bellie komt geluk gewoon uit de lucht vallen en moet Norara bij Jan-Aap van ‘de Oorzaak’ zijn. Jan-Aap stuurt Norara de lucht in, naar Wolkie-Tolkie, de pratende wolk.

Zal Norara geluk vinden?

De omzwervingen van Norara laten haar ook kennis maken met de vogel Pimpelmees, giraf Lange Rijkhals, eekhoorn Hendrik Trapje en Wijsgeit de geit. Allemaal denken ze te weten waar geluk te vinden is. Maar weten ze dat wel echt?

Wie van haar nieuwe vrienden zal Norara geluk helpen vinden en waar is het te vinden? Of zal ze het misschien helemaal niet kunnen vinden?

Lees het ‘boek Norara …waar is geluk?’ om er achter te komen.

Het idee achter het boek

Het boek is bedoeld om bij kinderen een zaadje te planten voor de toekomst. Om kinderen al vroeg wegwijs te maken in de wereld van geluk. Waar vind je het en waar vind je het juist niet? Ik vind het zelf een erg mooi idee en fijne gedachte dat kinderen met dit boek horen dat geluk in hun zelf zit. Dat het geen zin heeft om ernaar op zoek te gaan. Dat jezelf zijn je het meest geluk brengt. Ik denk ook dat de grootste wens van (de meeste) ouders is: je kind gelukkig zien. Persoonlijk vind ik geluk een nog groter goed dan gezondheid. Aangezien je zelfs ziek kunt worden van verdriet/je ongelukkig voelen. Zelf ben ik bij lange na niet gezond, maar wel gelukkig. Ik zou het ook niet graag andersom hebben gehad.

Mijn mening over het verhaal

Het verhaal zit goed in elkaar. Het is makkelijk te lezen voor beginnende lezertjes of om voor te lezen. Korte zinnen, grote letters en geen moeilijke woorden. Ook niet te langdradig verhaal, prima om, bijvoorbeeld voor het naar bed gaan, voor te lezen. De namen van de dieren zijn ook best grappig gevonden en zorgen voor giechelende kinderen hier in huis. Het verhaal heeft geen rijm en geen terugkerende zinnetjes die blijven hangen. Dat vind ik ergens toch een gemiste kans.

Onze kinderen vinden het soort verhalen met rijm of herkenbare zinnetjes namelijk heel leuk en willen ze keer op keer weer horen. En wat een prachtige illustraties heeft het boek. De tekeningen zijn vrij simpel gehouden, niet te druk. De tekeningen passen perfect bij het verhaal. Ze ondersteunen het verhaal zonder ervan af te leiden. Het meisje Norara heeft grote ogen en een prachtige grote bos rode haren en alle dieren zijn grappig en aandoenlijk uitgebeeld.

Info en waar te koop

Auteur: Jan Jaap van Hoeckel
Illustrator: Kim White
ISBN: 9789082128253
Uitgeverij: Goed in je Vel
Enthousiast geworden? Norara … waar is geluk? is onder bij Bol.com te koop.

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

 • Ik lees heel graag voor! Elke dag wel anderhalf uur denk ik! Aan mijn dochter(3) vooral prenten boeken en peuter/kleuter boeken en aan mijn zoon (11) van alles! Op het moment een paar klassiekers van Jan Terlouw. Maar ook loser boeken zijn favoriet, eigen net waar weer zin in hebben!

 • Ik heb vijf kleinkinderen die ik graag voorlees.
  Dit boek vinden ze vast ook heel erg leuk.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

  • Het favoriete boek van de kleinkinderen is nu vlak voor het slapen gaan: 365 Eén Minuut Goedenachtverhaaltjes.
   Toen ik die vorige maand uit de kast haalde, riepen ze gelijk, já die willen we.
   Het zijn leuke, maar kleine verhaaltjes en soms worden het er meer, als ze dat willen.

 • Wij lezen iedere avond voor aan onze kinderen. Benthe van 3,5 en Jaloe van bijna 2.

  Aan Benthe lezen we op dit moment Anna en de herfst voor. Om in te spelen op het jaargetijde van de Herfst. Vandaag naar de bossen geweest om ook blaadjes, eikeltjes en dergelijke te zoeken. Ze wil Anna nadoen. De kleinste lezen we op dit moment veel Dikkie dik. Ze vindt het helemaal geweldig om boekjes over poezen te lezen. En dikkie dik beleeft natuurlijk allerlei avonturen. Leuk met kleuren en heel herkenbaar

 • Wij hebben een dochter van anderhalf en nu net een dochter van 6 weken. Daarnaast ben ik leerkracht op een basisschool en weet ik dus als geen ander hoe belangrijk voorlezen is! Ik zou het boek dus thuis en in de klas voorlezen 🙂

 • Voorlezen is super belangrijk. Ik lees voornamelijk boeken voor met een boodschap hierin. Hierna bespreken wij de boodschap en wat wij van het verhaal kunnen leren. Heerlijk om samen te lezen en hierover te kletsen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics