Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Sport > Nijdam Retro Eye Candy rolschaatsen

Nijdam Retro Eye Candy rolschaatsen

Wat ik miste in mijn zoektocht naar goede rolschaatsen? Goede reviews van gebruikers, naast de specificaties.
Dus ben ik op mijn gevoel afgegaan in de aanschaf van nieuwe rolschaatsen. Mijn eigen retro rolschaatsen waren zwart en na de zwangerschap van de jongste paste mijn voeten er niet meer in. Dus toen mijn jongste ging rolschaatsen op een heuse rolschaatsclub heb ik ze van de zolder geplukt en geprobeerd. Maar helaas ze waren echt te klein geworden. Dus op zoek naar nieuwe voor mij, dan kunnen we samen weer sporten.

Nijdam

Nijdam is van oorsprong een Fries schaatsmerk wat in de 19de eeuw is ontstaan. Sinds 1996 wordt de merknaam Nijdam gevoerd door Schreuders Sport, een Nederlands familiebedrijf wat bestaat sinds 1918. Vandaag de dag is Nijdam een echt skate en schaatsmerk en vindt je verschillende producten zoals inlineskates, kunstschaatsen, ijshockeyschaatsen en noren in hun assortiment. Naast de schaatsen en inlineskates heeft Nijdam ook een breed assortiment aan accessoires zoals helmen, kniebeschermers en schaatsbeschermers. Nijdam heeft producten voor het hele gezin, die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen.

Ik heb ook gekeken bij bijvoorbeeld Decathlon, maar helaas daar kon ik in de winkel niet passen. Bij de meeste sportzaken kan je niet passen omdat alles online wordt verkocht. Maar zoals ik ook heb met goede schoenen wil ik eerst proberen en dan aanschaffen. Gelukkig is daar marktplaats en soms kom je dan precies tegen wat je zoekt en nog in je buurt ook. Voordeel, passen, betalen en meenemen. Ik blij en zij blij, ze had ze net te krap gekocht.

Mijn ervaring met de Eye Candy

De Eye Candy rolschaatsen van Nijdam zitten mij erg goed. Ik heb best brede voeten en daarom wil ik altijd passen anders knelt het heel snel. Ze zitten comfortabel en rollen erg lekker. Ik reed er zo op weg, bij mijn oude moest ik me nog wat afzetten. Dat kwam ook omdat die al ouder waren en de lagers echt vervangen moesten worden.
Niet dat ik nou zo dol ben op roze, maar mijn dochter en haar vriendinnetje zijn jaloers. Ze zijn echt zuurstok roze maar wel van heel stevig materiaal. Mijn enkels zijn goed beschermd tegen zwikken, ze hebben namelijk een versteviging rond de enkel. De wielen hebben een diameter van 60 mm. Door de ABEC 7 kogellagers rol je super snel over de weg. De rolschaatsen zijn beide voorzien van een stopper. Die stoppers kan je gebruiken om je af te zetten of om mee te stoppen. Maar met deze goede rolschaatsen heb ik ze niet nodig om extra af te zetten. Ermee stoppen gaat heel gemakkelijk. Aangezien we hier in de buurt net nieuw aangelegde fietspaden hebben, kan ik op relatief gladde ondergrond skaten. Maar ook op de gewone bestrate gedeelten rolt hij goed, mits er niet een boel losse steentjes liggen. Dit is wel een echte buiten rolschaats voor vlakke ondergrond, voor op een houten baan heb je andere wielen nodig. Ik schaats nog even door en hopelijk heb jij iets aan deze review. Lees meer over Nijdam- in maat verstelbare skeelers, rolschaatsen, zelfs schaatsen

Ben jij al aan het sporten geslagen voor de zomer?

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Ben op zoek naar een paar rolschaatsen voor mijn nichtje, ik had mij nog niet georienteerd op het merk Nijdam. Is volgens mij wel de moeite waard.

  • Rolschaatsen, ik was er vroeger gek mee. Jaren en jaren niet gedaan en bij het zien van deze prachtige roze begint het te kriebelen…, zal ik?!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics