nieuwjaarsrolletjes

Nieuwjaarsrolletjes

Nieuwjaarsrolletjes worden gebakken aan het begin van het nieuwe jaar. Ze staan symbool voor alle verrassingen die het nieuwe jaar gaat brengen. Nieuwjaarsrolletjes hebben ook een andere structuur dan kniepertjes (recept deelde ik al eerder), want ze worden gebakken met een vloeibaar beslag.

Benodigdheden voor 20 – 25 nieuwjaarsrolletjes

  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • ¼ theelepel zout
  • 125 gram gesmolten boter
  • 250 gram bloem
  • 250 ml. water

Bereidingswijze

  1. Klop het ei met de suiker, het zout en de gesmolten boter door elkaar. Meng de bloem erdoor en spatel als laatst het water door het beslag. Laat het beslag 1 uur op kamertemperatuur rusten.
  2. Verwarm een dun wafelijzer voor en vet hem in met boter.
  3. Schep 1 eetlepel van het beslag op het ijzer en doe het wafelijzer dicht. Bak de wafeltjes 1 – 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal ze voorzichtig uit het ijzer en rol ze direct op rondom de dikke steel van een rond houten voorwerp (bijvoorbeeld de steel van een pollepel).
  4. Laat ze goed afkoelen aan alle kanten (rol ze dus zo nu en dan even om).

Tip: De rolletjes zijn bij ons zeer geliefd met wat slagroom erdoor.

Lees ook:

Heb jij al eens nieuwjaarsrolletjes gemaakt of gegeten?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics