Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Familie > Nieuw in de bioscoop: Rikkie de Ooievaar

Nieuw in de bioscoop: Rikkie de Ooievaar

Wat doe je met je dochters (6 en 10 jaar) op een druilerige middag? Er is genoeg keuze natuurlijk, zwemmen, binnenspeeltuin, knutselen, middagje thuis bank hangen maar uiteindelijk besluiten we gezellig naar de bioscoop te gaan. Snel kijken we even op de website van de lokale bioscoop of er wel een leuke film draait en dat was gelukkig zo, want er speelt zelfs een hele nieuwe film: ‘Rikkie de Ooievaar’.

De meiden en ik zijn er wel voor te porren en zo gingen we op weg.
Aangekomen bij de bioscoop, kopen we onze kaartjes, regelen we een verhoging voor mijn jongste dochter en nadat we wat popcorn en drinken hebben gehaald zoeken we onze plaatsen op. Het is gelukkig nog niet druk in de bioscoop en we hebben bij het kopen van de tickets onze plaatsen mogen kiezen en zitten helemaal bovenaan precies in het midden, dat wordt genieten!

De hoofdpersonages van ‘Rikkie de Ooievaar’ zijn:

Rikkie: de mus, ingesproken door Matheu Hinzen.
Olga:  een groot dwerguiltje, ingesproken door Georgina Verbaan.
Kiki:  de vrolijke parkiet met hoogtevrees, ingesproken door Patrick Martens.

Het verhaal van ‘Rikkie de Ooievaar’:

De titel spreekt voor zich ‘Rikkie de Ooievaar’, maar Rikkie is helemaal geen ooievaar, Rikkie is een mus. Het verhaal begint een beetje zielig en al snel wordt het duidelijk waarom Rikkie wordt opgevoed door ooievaars. Doordat hij opgroeide bij ooievaars voelt hij zich dan ook een echte ooievaar. De ooievaars gaan echter een trektocht maken naar Afrika en daarom besluiten ze Rikkie (omdat hij als mus nooit zover kan vliegen) achter te laten, tot het grote verdriet van zijn ooievaar broer. Rikkie laat zich niet kisten en begint dapper zijn tocht om zijn ‘familie’ terug te vinden.

Onderweg komt hij Olga tegen en samen besluiten ze verder te reizen. Daarna komen ze nog de grappige Kiki tegen en ook hij reist met ze mee. Tijdens de reis komen ze allerlei vreemde dieren tegen en maken ze spannende avonturen mee. Of het Rikkie uiteindelijk met behulp van zijn nieuwe vrienden lukt om zijn ooievaar familie te vinden ga ik niet verklappen, zo blijft het spannend!

Onze mening:

De film is erg grappig, maar soms ook zielig en spannend, dat hoort ook wel een beetje bij het verhaal. Ik vond het prettig dat het niet te lang duurde, 1 uur en 25 minuten was goed vol te houden. Mijn jongste dochter kroop halverwege de film op mijn schoot omdat ze het toch wel spannend vond, maar al met al hebben we genoten van de film en willen ze het snel nog een keer kijken.

Heel veel kijkplezier!

Lees ook: Shaun het Schaap – de film
Lees ook: Op jacht naar de schat met Casper en Emma
Lees ook: Paw Patrol, Pups redden Puplantis dvd

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

32 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics