Nationale Tulpendag.

Nationale Tulpendag

Op 20 januari 2024 wordt op het sfeervolle Museumplein in Amsterdam het snijtulpenseizoen feestelijk geopend met de Nationale Tulpendag. Dit jaar staat het plein vol met een overweldigende pluktuin, versierd met meer dan 200.000 kleurrijke tulpen. Het evenement is niet zomaar een bloemenshow; het is een viering van verbondenheid en inclusiviteit, onder het motto ‘Let’s Dance!’. Het thema zal zichtbaar zijn in het ontwerp van de tuin en in diverse verrassingen die bezoekers zullen tegenkomen.

Voor iedereen

Vanaf 13.00 uur wordt het Museumplein omgetoverd tot een speeltuin voor zowel jong als oud. Bezoekers hebben de unieke kans om gratis een bos tulpen te plukken uit deze levendige tuin. Arjan Smit, vertegenwoordiger van de Nederlandse tulpenkwekers, benadrukt het universele karakter van de Nationale Tulpendag: “Hoewel de dag draait om onze geliefde Nederlandse tulp, is de warme sfeer en het gevoel van gemeenschap net zo cruciaal. Iedereen, ongeacht achtergrond of leeftijd, is welkom om mee te doen en de vreugde te delen, bijvoorbeeld via sociale media platforms zoals Instagram en TikTok. En na een dag vol plezier en bloemenpracht kan men thuis nog nagenieten van de zelfgeplukte tulpen.”

Nationale Tulpendag. voor iedereen.

Tulpentijd

Sinds 2012 markeert Nationale Tulpendag de derde zaterdag van januari als het begin van het tulpenseizoen. Deze iconische bloem, symbool van het Nederlandse voorjaar, zal daarna weer volop te vinden zijn in winkels, markten en huizen in alle mogelijke kleuren en vormen. De organisatie van deze bloemenhappening is in handen van de Nederlandse tulpenkwekers (TPN), die samenwerken met een toegewijd team van vrijwilligers, familie en vrienden om deze indrukwekkende pluktuin tot leven te brengen.

Veel tulpen op Nationale Tulpendag.

Nationale Tulpendag

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Nationale Tulpendag en andere tulpevenementen? Bezoek dan Tulpentijd.nl of volg de actie op sociale media via @TulipTime.info op Instagram en Tuliptime op Facebook.

Lees ook:

Wat is jouw favoriete bloem?

Foto’s: TPN

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics