Thuisleven.com > Dagje Uit & Vakantie > Theater voor kinderen? Jazeker! Ga naar Caravan!

Theater voor kinderen? Jazeker! Ga naar Caravan!

Vandaag gaan mijn zoon en ik naar Caravan. Een show speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar in het muziekgebouw in Eindhoven. De show duurt 50 minuten en gaat over vier muzikale vrienden die pakjes sorteren. Zij weten precies waar alles naartoe moet. Totdat er een pakje uit de toon valt. Nu moeten ze goed luisteren waar deze thuis hoort. Pianoman Julian, Turkse fluitspeler Sinan, funky altvioliste Yanna en percussietovenaar Jeroen volgen de melodie. Met een piano, een tas vol Turkse fluiten, een altviool en een stapel trommels gaan ze op weg. De wereld maakt muziek maar hun pakje klinkt anders. Wat moeten ze doen?

Nadat we onze kaarten hebben opgehaald, gaan we naar binnen. Jassen wegbrengen bij de garderobe en dan door naar boven. Even een kopje koffie met wat ranja. En dan ziet mijn zoon iets leuks: een bord met een hoop kleding er bij. Jaaaa! verkleden!! En daarna op de foto en misschien dat je nog kans maakt op een leuke cd met klassieke muziek voor kinderen. En hop hij, duikt in de koffer met kleding. Hij haalt er een Mexicaanse hoed en een jasje uit. Maar de outfit was niet compleet zonder zonnebril. En daarna: op de foto! Toppertje!

De show begint

Het is tijd voor de show, we mogen boven de zaal in. Er zijn 4 mensen op het podium aanwezig die een ritme lopen op het podium. Een aanstekelijk ritme waarop ze een pakje doorgeven van de een aan de ander. Tijdens de voorstelling proberen ze deze pakjes in brievenbussen te gooien. Dat gaat goed, totdat er een pakje komt wat ze nergens in kunnen gooien. Iedere keer als ze het proberen gaat er een toeter af: FOUT!!! Mijn zoon ligt helemaal in een deuk. Geweldig om te zien. De muziek die ze maken terwijl ze dat doen varieert van Jazz, tot oosters, tot folk tot klassiek. Best een verademing om naar te luisteren nadat je met grote regelmaat wordt bedolven onder de moderne muziek. Het hele gebeuren is goed te volgen voor de kinderen. Ze vinden het allemaal geweldig. Dan gaat er een lampje uit en ineens ergens anders een lampje weer aan. Wat is het spannend! Super leuk zoals ze gebruik maken van licht en donker, harde en zachte muziek, snel en langzaam tempo. Ze gebruiken al deze elementen en zetten zo een kei gave voorstelling neer voor kinderen.

Conclusie

Ik denk dat dit een show is die iedereen met kinderen eens moet gaan zien. Het is heel verrassend, grappig en vol muziek. Ook de kinderen spelen een rol in het verhaal. De eerstvolgende speeldata voor de show Caravan  is op 2 oktober in het muziek gebouw aan het IJ. Meer informatie vindt je op oorkaan.nl. Ben jij er ook geweest? Ik ben ook benieuwd naar wat jullie er van vinden, laat je het me weten?

Ik schreef al eens eerder over The Addams Family Musical: wie kent ze niet?, Ontdek de piraat in jezelf bij Het Arsenaal en Een te gek cadeautje nodig? Kies Vrijspel!

 

Voeg commentaar toe