Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Familie > Nachtwacht “Het Duistere Hart”

Nachtwacht “Het Duistere Hart”

De ‘Nachtwacht’ serie, te zien op Ketnet en Nickelodeon, speelt zich af in het dorpje Schemermeer. Schemermeer ligt erg afgelegen aan de rand van een groot bos. De dorpskern oogt middeleeuws, echter hebben verschillende personages items uit deze tijd (denk aan smartphone en een auto). Schemermeer wordt bescherm door een bovennatuurlijk trio met magische krachten: Vladimir, Wilko en Keelin. Hier woont het trio en dat is niet voor niks. Schemermeer is namelijk een portaal waaruit vaak wezens uit de onderwereld komen, meestal in menselijke gedaantes. Vlad, Wilko en Keelin hebben elk een unieke speciale gave waarbij ze de wezens uit de onderwereld kunnen verbannen naar Het Duistere Hart.

De serie is een groot succes en een eerste bioscoopfilm mocht dan ook niet ontbreken. Na het daverende succes bij de eerste film is nu het tweede deel ‘Nachtwacht Het Duistere Hart” vandaag in première gegaan. Vanaf 18 december zal de Studio 100 film in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

Nachtwacht “Het Duistere Hart”

Het hele dorp in Schemermeer is bezig om een verrassingsfeest te organiseren voor Cooper. Cooper zelf laat zo nu en dan weten dat het een bijzondere dag is vandaag, toch doen alle inwoners van het dorpje hard hun best om niet te reageren op zijn opmerking. Terwijl de bewoners hard bezig zijn om alles op tijd af te krijgen voor het feest gloeit het kristal van Keelin op. Dit betekend dat zij en haar vrienden Vlad en Wilko uitgenodigd zijn voor de Kristalceremonie in het Elfenrijk.

Zodra de drie vrienden het Elfenrijk betreden zien ze Het Duistere Hart. Een plek waar ze de wezens uit de onderwereld naar verbannen. Veel tijd om erbij stil te staan hebben ze niet, het drietal wordt namelijk opgewacht door elf Sylvar. Sylvar begeleid het drietal naar het paleis, hier treffen zich de voorbereidingen op de Kristalceremonie.

Tijdens de Kristalceremonie zal het Elfenkristal normaal gezien een van de Raadgevers van Koningin Melisande aanwijzen om haar op te volgen. Tijdens de ceremonie komt de zus van Keelin echter niet opdagen en ook Sylvar laat op zich wachten. Dan komt Sylvar ineens aangelopen met een boodschap van Keelins zus. Ze verteld dat ze zich terug trekt om koningin te worden en het Elfenrijk intussen heeft verlaten.

De Kristalceremonie laat echter niet op zich wachten. Terwijl iedereen denkt dat Sylvar de nieuwe koning gaat worden is het, tot ieders verwondering Keelin die aangeduid wordt als nieuwe koningin. De Nachtwacht is nog niet bekomen van verbazing wanneer Keelin wordt ontvoerd door Wilko. Vlad en Vega geloven in de onschuld van Wilko en besluiten uit te zoeken wat er aan de hands is…

Wat de slechterik, Volac hiermee te maken heeft kun je het beste zelf zien in de nieuwe Nachtwacht film.

Wat vinden wij ervan

Het is natuurlijk altijd leuk om uitgenodigd te worden voor een première. Maar het is nog leuker als het een première betreft waarbij de hoofdrolspelers aanwezig zijn en je dochter een grote fan is. Vol enthousiasme reden we vandaag dan ook naar Breda om de film en de acteurs te ontmoeten.

Zodra we bij Kinepolis in Breda arriveren haasten we ons naar de toiletten en nemen vervolgens plaats langs de rode loper. Het is even wachten maar iedereen wordt uiteindelijk beloond met de komst van diverse acteurs, ook Keelin, Vlad en Wilko maken hun entree over de rode loper. Hierna mogen we de zaal in en worden we getrakteerd op een leuke opening van de film waarbij de cast zelfs diverse vragen beantwoord (zie filmpje op het Youtube kanaal van Thuisleven).

Zoals je van de Nachtwacht mag verwachten zit ook deze film weer uitstekend in elkaar, waarbij de nodige humor voor jong en oud goed is verwerkt. Heerlijke film en een absolute aanrader voor de kerstvakantie!

Lees ook:

Ken jij een Nachtwacht fan?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics