Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Zwangerschap & Baby > Mijlpaaldeken voor babies vanaf dag 1 tot en met 12 jaar

Mijlpaaldeken voor babies vanaf dag 1 tot en met 12 jaar

Steeds meer zwangere vrouwen fotograferen hun buik maandelijks of zelfs wekelijks vanaf het moment dat ze weten dat ze zwanger zijn. Zeker als je steeds dezelfde kleren en achtergrond gebruikt zal dit een fantastisch resultaat geven. Na de geboorte kun je deze fotoshoot voortzetten maar dan van je baby en een mijlpaaldeken. Hoe je dit doet en waarom je dit zou willen doen leg ik je uit in dit artikel.

Wat is een mijlpaaldeken?

Mijlpaaldekens zijn dekens met daarop een aantal cijfers, weken en maanden. Veelal is de deken versierd met een afbeelding en soms zelfs met een specifieke kleur. Zo kun je het geslacht beter naar voren laten komen.

Hoe gebruik je deze?

Leg je baby op de mijlpaaldeken en geef vervolgens aan hoe oud je kleintje is (cijfer en dag/week/maand). Om aan te geven hoe oud je kleintje is kun je na het maken van de foto je foto bewerken door bijvoorbeeld de 1 en de dag te omcirkelen met een hartje, sterretje of cirkel. Ook zou je hiervoor de bijgeleverde frame kunnen gebruiken, dan gaat het echt nooit fout met het vastzettend van de mijlpaal.

Door dagelijks, wekelijks of maandelijks een foto te maken van de kleine krijg je uiteindelijk een fotocollectie waarop je de groei van je kleintje kunt zien. Waar je baby eerst nog klein en half opgerold op de mijlpaaldeken ligt zal het met één jaar misschien zelfs een uitdaging zijn om de jarige op het kleed te houden omdat hij/zij al kan kruipen of lopen.

Mijlpaaldeken

Maak het persoonlijk

Ofschoon het natuurlijk al een geweldig fotocollectie wordt als je enkel de mijlpaaldeken gebruikt kun je de foto’s ook een persoonlijke touche geven. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Gebruik in plaats van een frame de bloemen van het seizoen om de maand aan te geven.
 • Leg op het dekentje andere mijlpalen mee vast (eerste tandje dat eruit is gegaan, plukje haar van de eerste kappersbezoek, eerste schoentjes, etc.).
 • Favoriete knuffel of speeltje van dat moment.

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

24 reacties

 • Wauw wat een originele deken ! Krijg er meteen allerlei foto inspiratie van ♡ . We verwachten na een lang traject in Juni ons eerste kindje, een meisje. De Flamingo variant lijkt me echt super geweldig om te winnen ♡ .
  Fingers crossed

 • Wat leuk, ik doe graag mee voor de mijlpaaldeken met de olifanten, voor onze baby die deze maand komt 🙂

 • Mijlpaal deken met Olifant, een vrolijk rijtje dieren want. Mijn zus die van een kleine in verwachting. Is vind olifanten prachtig, echt haar ding. Dus dit zou giga-geweldig zijn als kraamkado! Steeds mooi die kleine ermee op de foto… Daar zal ze fantastisch blij mee zijn !!! En ik natuurlijk ook dus heel fijn. Hoop gekozen te worden voor deze speciale prijs. Zus verdiend het ze is zo’n lieve meis 😀

 • Wat een leuke actie, ik doe graag mee voor mijn zus, die in mei een baby meisje verwacht. Mocht zij zo gelukkig zijn, dan heel graag die met de eenhoorn.

 • Mijpaaldeken “With Love” is lekkerneutraal, omdat ik nog niet weet of mijn vriendin een jongetje of meisje zal krijgen. Super cute deze dekens en een super idee als cadeau bij een geboore.

 • Een kennis heeft een tweeling gekregen
  Twee meisjes
  Ik had nooit eerder zo een deken gezien
  Ik dacht het zou leuk zijn als zij zo een deken wint.
  Nu in carona tijd is het toch al anders om bezoek te
  Ontvangen

 • Deze is echt heel leuk! Jammer dat ik die niet heb gehad… Ik verras er mijn zwangere schoonzusje en broertje mee, weet zeker dat ze het leuk zouden vinden!

 • Ik doe graag mee voor mijn kleine neefje Kinan, hij is geboren op 10 juni 2020, zou graag moeder en zoon willen verrassen met de leuke eenhoorn mijlpaaldeken.

  • We weten nog niet wat het wordt Voor een meisje de flamingo en als het een jongetje wordt het konijntje

 • Prachtig, zeg! Ik kende dit nog helemaal niet, maar ik maak ook graag kans! Ik weet precies wie ik blij kan maken met zo`n mooi kraamcadeau. De mijlpaaldeken Panterrrr zou ze zeker weten het mooiste vinden.

 • Ik vind de Love het leukst voor ons zoontje die in juli geboren wordt. Leuk om te combineren met zoals jullie al noemen de speeltjes en seizoenen van dat moment

 • Wat een enorm leuke deken.
  Graag zou ik mee willen doen voor de Eenhoorn Mijlpaaldeken.
  Ik volg bloglovin zo als gewoonlijk en zou graag mee willen loten.

 • Dit is nu echt een superleuk kraamcadeau..
  Dat ook nog eens heel lang gebruikt wordt..

  Natuurlijk wil ik winnen !

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics