Met een fauteuil creëer jij je eigen plekje in huis.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonkamer > Met een fauteuil creëer jij je eigen plekje in huis

Met een fauteuil creëer jij je eigen plekje in huis

Je eigen huis is een plek waar je je veilig voelt, tot rust kunt komen en waar jij je volledig thuis voelt. In de meeste gevallen woon jij daar niet alleen en zul je de ruimtes moeten delen. Een eigen plek in huis creëren is dan ook een van de belangrijkste zaken die je op interieurvlak kunt doen. In dit artikel laat ik je zien hoe jij je eigen plekje in huis kunt creëren.

Voor de kleinere woonruimtes

Woon jij klein dan is de ruimte om je eigen plek te creëren beperkt. Woon je groter maar met een groter gezelschap dan zal het ook een uitdaging zijn om een eigen kamer te claimen. Juist dan komen relaxfauteuils goed van pas. Met een fauteuil creëer je namelijk in een oogwenk een kleine ruimte voor jezelf. Zet de stoel bijvoorbeeld in een vergeten hoekje, plaats er een tafeltje naast waar een lampje en een plant op komt te staan en je hebt een plekje gecreëerd.

Als je een grote overloop hebt, is het ook stijlvol om een design fauteuil op de overloop te zetten met een goed gevulde boekenkast.

En ofschoon dit ‘jouw’ plekje is, kan deze ook makkelijk gedeeld worden met je partner of kinderen. Zo heb jij weer ruimte elders in huis.

Met een fauteuil creëer jij je eigen plekje in huis.

Voor de grotere woonruimtes

Woon je groter en is er een kamer over, dan is het makkelijk om deze om te toveren tot een mancave, ladyloft, game-room of misschien zelfs een speelkamer voor je kinderen. In deze ruimte kun je echt alle kanten op.

Zo kun je bij een mancave denken aan een pooltafel en t.v. aan de muur met een drankkast in de hoek. Bij een ladyloft kun je denken aan een boomstam tafel, te koop bij Houweling Interieur, waar je in alle rust kunt haken, knutselen en freubelen. En ik denk dat de game-room en speelkamer voor kinderen geen uitleg behoeven.

Lees ook:

Heb jij een eigen plekje in huis?

Foto’s: Houweling Interieur.

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics