Meringue recept

Meringue, niet alleen lekker om zo op te eten maar ook ideaal om bepaalde gerechten mee op te vrolijken.
Je kunt de meringue kant en klaar kopen in de winkel, maar nog veel leuker is het natuurlijk om het geheel zelf te maken.

Ingrediënten

 • 4 eiwitten
 • 125 gram suiker
 • eventueel kleurstof en/of smaakstof
 • wat citroenschap

Benodigdheden

 • kom
 • mixer
 • bakplaat
 • bakpapier
 • lepel / spuitzak

Bereidingswijze

 1. Maak de kom schoon met wat citroensap.
 2. Verwarm de oven voor op 125°C.
 3. Doe de eiwitten en de suiker in de kom en mix het geheel op de hoogste stand tot er een redelijk stijve, maar toch vloeibare massa ontstaat. Voeg nu de kleurstof en/of smaakstof toe en mix het geheel nog even goed door tot het geheel is opgenomen. Bij een kleurstof kun je het ook laconiek doorroeren met een lepel zodat er een speling in kleuren ontstaat.
 4. Leg het bakpapier op de bakplaat.
 5. Vul nu de spuitzak met de massa en spuit op het bakpapier mooie toefjes. Heb je geen spuitzak dan lepel je de massa eruit en maak je bolletjes op het bakpapier.
 6. Zet de bakplaat een half uur in de voorverwarmde oven. Na een half uur laat je de temperatuur zakken naar 100°C ( in totaal staat de meringue dus een uur in de oven). Controleer zo nu en dan of de merengue bruin wordt. Is dit het geval dan moet de temperatuur omlaag.
 7. Laat de meringue afkoelen in de oven (wordt het bruin dan haal je het eerder uit de oven).

Nu heb je een heerlijke meringue om te eten of om te gebruiken in gerechten.

Smakelijk!

Lees ook:

Heb jij al eens meringue gemaakt?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics