Kerstkransen en Kerstmis gaan niet zonder elkaar. Hoe leuk is het dan ok een sfeervolle en eetbare kerstkrans zelf te maken
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Borrelhapjes / snacks > Maak je eigen sfeervolle en eetbare kerstkrans

Maak je eigen sfeervolle en eetbare kerstkrans

Kerstkransen en Kerstmis gaan niet zonder elkaar. Hoe leuk is het dan ook om een sfeervolle en eetbare kerstkrans zelf te maken? Leuk als hapje tussendoor, prachtig bij het ontbijt of lunch en een mooie aanvulling bij het avondeten. In dit artikel laat ik je zien hoe je de kerstkrans maakt.

Ingrediënten

  • Rozemarijn.
  • Kaasblokjes naar keuze.
  • Zachte kaas naar keuze.
  • Druiven.
  • 2 soorten vlees die een beetje stevig zijn.
  • Toast en crackers.
  • Berrybrothers Rode bessen. Verkrijgbaar bij Albert Heijn in verpakkingen van €2,89 (150 gr) en €3,99 (300 gr).

Bereidingswijze voor deze sfeervolle en eetbare kerstkrans

Leg de rozemarijn in een mooie cirkel op een ronde schaal. Dit is de basis van je kerstkrans. Alles wat je hierop gaat bouwen mag niet te veel uitsteken. Tevens is het mooi als er wat rozemarijn (groen) te zien is nadat de Kerstkrans af is.

Neem een glas en leg een plakje vlees over de rand van het glas. Neem een volgend plakje en leg deze ernaast. Ga zo door tot je geen vlees meer kunt toevoegen. Draai het glas nu om op de kerstkrans. Er is nu een bloem van vlees ontstaan. Herhaal dit bij het andere vlees.

Bouw nu met de kazen, druiven en crackers een mooie krans.

Maak het af met wat steeltjes Berrybrothers Rode bessen zodat het rood en groen, wat typerend is voor Kerstmis, naar voren komt.

Kerstkransen en Kerstmis gaan niet zonder elkaar. Hoe leuk is het dan ok een sfeervolle en eetbare kerstkrans zelf te maken

Over Berrybrothers Rode bessen

Heerlijke rode bessen van Nederlandse bodem. Vol van smaak met een verassend zuurtje. Rode bessen bieden veel creativiteit in de keuken; of het nu bij een hartig of zoet gerecht is of slechts ter decoratie. De rode bes daagt je uit.  

Kerstkransen en Kerstmis gaan niet zonder elkaar. Hoe leuk is het dan ok een sfeervolle en eetbare kerstkrans zelf te maken

Lees ook:

Welke lekkernij eet jij graag met Kerstmis?

#berrybrothers #berrybrothersrecepten #rodebessen

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics