Thuisleven.com
Thuisleven.com > Persoonlijk > Maak je eigen rouwboeket of bestel er een.

Maak je eigen rouwboeket of bestel er een.

Ik weet nog goed de dag dat mijn oma overleed. Vol rust, woede en verdriet zat ik die dag. Verdriet omdat ze overleden was en ik haar nooit meer zou zien. Woede omdat ze al jarenlang in het ziekenhuis bed lag, maar de laatste weken van de zwangerschap niet af kon wachten om haar eerste achterkleinkind te bewonderen. En natuurlijk had ik ook veel rust juist omdat ze eindelijk haar rust gevonden had om te kunnen gaan. Begrijpelijke emoties van een achttienjarige met gierende hormonen van de zwangerschap door haar heen.

Om die emoties een plek te geven, besloot ik om samen met mijn zusjes een eigen rouwboeket te maken voor onze oma. Ik wist immers welke bloemen favoriet waren en welke ze vreselijk vond. Aangezien ik op school jarenlang bloemschikken als vak had gehad was het maken van een rouwboeket geen probleem.

Je eigen grafstuk maken.

Duur hoeft dit overigens niet te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een lading groene takken en bladeren en bloemen die je mooi vindt. Dit kan echt van alles zijn, dus zelfs die mooie hortensia’s uit de eigen tuin! Verder heb je nodig een oase met vorm, ik had een met handvat eraan zodat jet het stuk makkelijk ergens anders neer kunt zetten. Eventueel kun je nog wat lint gebruiken.

Een eigen grafstuk maken moet je natuurlijk op de manier doen die bij je past. Als je een bolvormig stuk mooi vindt moet je voor een bolvormig stuk gaan, heb je liever een gitaar dan zorg je dat je een oase vorm hebt in de vorm van een gitaar en steek je daar alles in. Wij kozen er echter voor om een druppelvormig rouwboeket te maken. Doordat we de bloemen als eerste in de oase staken konden we daarmee bepalen wat de vorm zou worden van het boeket. Ook de hoogte kun je op die manier bepalen. Eenmaal de eerste punten bekend, kun je de rest erop aanvullen. O ja vergeet niet om de oase eerst een zeer ruime tijd in het water te laten staan zodat deze zich helemaal vol kan zuigen met water.

Geen groene vingers? Dan bestel je ze toch gewoon!

Toch kan ik mij zomaar indenken dat niet iedereen de tijd, de zin en de creativiteit heeft om zijn of haar eigen rouwboeket te maken. Juist daarom is het handig om er een kant en klaar aangeleverd te krijgen. Met het digitale tijdperk is het zelfs nog eenvoudiger geworden. Zo heb je bijvoorbeeld op de website van Bloemist.nl meerdere rouwboeketten op een pagina staan waardoor je niet alleen op bloemen maar ook nog eens op vorm, kleur en budget iets uit kunt zoeken. Klinkt ideaal en dat is het ook! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een druppelvormig rouwboeket zoals ik gemaakt heb, maar ook voor een complete kistversiering, een rouwkrans, boeketten en arrangementen.

Lees ook:

Maak jij weleens je eigen rouwboeket of bestel je ze liever kant en klaar?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics