Thuisleven.com
Maak je eigen paaseieren slinger (gratis).
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Pasen > Maak je eigen paaseieren slinger (gratis)

Maak je eigen paaseieren slinger (gratis)

Deze gratis D.I.Y. is niet alleen erg leuk, maar ook nog eens helemaal gratis! En bovendien ook zelf te maken door jonge kinderen. Lees snel verder en maak ook je eigen paaseieren slinger.

Benodigdheden voor je paaseieren slinger

Neem de fiets of ga te voet naar de dichtstbijzijnde verfwinkel en/of bouwmarkt. Ga naar de verfafdeling en neem daar een aantal stalen van verfkleuren. Let hierbij op dat je kleuren pakt in dezelfde lijn of ga juist voor een bonte kleurenpalet. Net waar jij je prettig bij voelt.

Ga thuis op zoek naar een touwtje of een lint die je kunt gebruiken voor je knutselproject.

Verdere benodigdheden zijn een schaar, perforator en een mal van een ei.

Maak je eigen paaseieren slinger (gratis).

Hoe maak je de slinger?

De kleine stalenpakket bepaalt wat de grootte wordt van de eieren. Neem dat staaltje en zoek aan de hand daarvan een mal van een ei. Dit kan bijvoorbeeld een uitgeprinte vorm van een ei zijn, dat uitgeknipt is. Maar je kunt ook zelf een ei tekenen en deze uitknippen. Ook kun je ervoor kiezen om een echt ei te nemen, deze op een papier te leggen en dan met een stift, potlood of pen te omranden en vervolgens uit te knippen.

Neem het malletje en leg deze op de achterkant van een staal. Trek vervolgens met een pen, potlood of stift de randen van het ei en knip het uit. Maak bovenin het ei 2 gaatjes en haal hier het touw doorheen. Nu hangt je eerste slingerdeel aan de paaseieren slinger.

Herhaal dit patroon tot je de slinger vol genoeg vind hangen.

Maak je eigen paaseieren slinger (gratis).

Slinger aan beide kanten mooi zichtbaar

Wil je dat de slinger aan beide kanten mooi zichtbaar is, dan neem je een staaltje en tekent aan de achterkant met behulp van de mal een ei. Knip deze uit en plak het ei op de achterkant van een andere mal.

Knip nu het ei op de geplakte achterkant uit. Zo heb je één ei dat aan beide kanten mooi is en geen knipfoutjes heeft.

Lees ook:

Maak jij je eigen paasversiering of koop je het liever?

Foto’s: Miranda de Jong

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics