Little Tikes Watertafel Piratenboot
Thuisleven.com > Kinderen > Little Tikes Watertafel Piratenboot.

Little Tikes Watertafel Piratenboot.

Wij kregen van lezers de vraag om buitenspeelgoed te testen en specifiek zelfs een watertafelset. Aangezien wij thuis de Little Tikes Watertafel Piratenboot hebben, leek het me dan ook zeer gepast om hier een review over te schrijven.

Onze ervaring.

Bij aanschaf hebben we gelet op de leeftijd waarvoor het geschikt is. Aangezien de leeftijd bij deze watertafel erg breed is, was dit voor ons een grote pluspunt. De boot is makkelijk in elkaar te zetten met de bijgeleverde beschrijving. Zodra de boot eenmaal in elkaar kunnen er ongeveer 3 volle emmers water in. Meer of minder kan natuurlijk ook. Nadat hij gevuld is, kan het spelen beginnen. Met het bijgeleverde emmertje kun je water in de mast kiepen zodat de radartjes gaan lopen. Varen met de bootjes en elkaar nat plenzen met de handen.

Zodra de kinderen uitgespeeld zijn, kun je de stop openen en dan loopt het water er aan de onderkant gemakkelijk. Wil je ecologisch zijn, kun je natuurlijk met mooi weer dat water opvangen en aan de plantjes geven. Helaas komt niet al het water eruit blijft ook vuil vaak achter. Om dat wel voor elkaar te krijgen zet ik de boot op z’n kant en spoel ik hem zo uit. Vergeet echter niet om eerst de mast eraf te halen, anders gaat hij stuk. Dit is overigens eenvoudig te doen. Zodra de boot weer droog is, is deze makkelijk af te dekken met een zeil of op te bergen in berging of blokhut. Let wel, de poten zijn voor de stevigheid vastgeschroefd en dit maakt het opbergen wel wat lastiger.

Voordelen.

 • De watertafel is geschikt van 18 maanden t/m 6 jaar.
 • Gemakkelijk in elkaar te zetten.
 • Er kunnen meerdere kinderen tegelijkertijd mee spelen.

Nadelen.

 • Deze boot is vrij groot waardoor het moeilijk kan zijn om hem op te bergen.
 • Water loopt niet helemaal uit de boot zodra je de stop open trekt.
 • Moeilijk onder de vaste attributen schoon te maken.

Informatie.

 • Adviesleeftijd: vanaf 18 maanden tot 6 jaar
 • Geschikt voor: jongens en meisjes
 • De set bevat acht speeltjes.
 • De hoofdmast pompt water dat op de raderen loopt.
 • Giet meer water in het kraaiennest zodat het op de raderen valt.
 • Beweeg het zeil 360 graden om het water te laten rond spetteren.
 • Laat het anker zakken en haal het weer op.
 • Perfect om buiten mee te spelen.
 • Eenvoudig in elkaar te zetten.
 • Afmetingen: L 101,5 x B 71 x H 79 cm (tot bovenkant mast).

Lees ook:

Spelen jouw kids graag met water?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

 • Vorig jaar kocht ik voor mijn dochter van toen 1,5 jaar een watertafeltje bij de Action. Het is een kleine watertafel van B61 x L42 en H40 cm, maar voor een meisje van anderhalf vond ik dat groot genoeg. Vorig jaar wist ze nog niet wat ze met de verschillende speeltjes moest doen, maar ze was wel lekker met de watertafel aan het spelen.
  Dit jaar is deze watertafel al weer verschillende keren tevoorschijn gekomen met het mooie weer wat we al gehad hebben. Nu weet ze wel wat ze met de sluisjes, het rad, de bootjes etc moet doen en ze speelt er nog steeds superleuk mee. Voor een meisje van 2,5 jaar vind ik ‘m nog steeds groot genoeg. Deze watertafel zal wellicht minder degelijk zijn dan die van Little Tikes, maar voor nu voldoet deze prima voor ons! Je kunt er ook zand in doen in plaats van water.
  Ik weet niet heel precies meer voor welk bedrag ik ‘m heb gekocht, er staat mij iets van 17,95 euro bij. Nu zag ik ‘m ook weer bij de Action liggen.

Geverifieerd door ExactMetrics