Thuisleven.com
De Luizenkap als effectieve bestrijding tegen luizen
Thuisleven.com > Verzorging > Haarverzorging > Last van Hoofdluis? Gebruik vanaf nu De Luizenkap

Last van Hoofdluis? Gebruik vanaf nu De Luizenkap

Tijdens de Huishoudbeurs liep ik de dames van “De Luizenkap” tegen het lijf, na een leuke kennismaking krijg ik zowel De Luizenkap maat één alsook maat twee meer naar huis om te testen. Aangezien ik zelf kriebelmama op school ben, ben ik dan ook erg enthousiast en vooral nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat. Zeker omdat je bij gebruik van De Luizenkap geen gebruik meer hoeft te maken van chemische middeltjes. Dat scheelt niet alleen in de beurs maar ook voor het milieu.

Hoofdluis en neten

Hoofdluis zijn kleine beestjes die leven op de hoofdhuid. In het begin merk je er vaker nog niks van, pas wanneer er meer hoofdluizen in de haren te vinden zijn zal de jeuk toenemen. Ook kunnen er kleine wondjes op de hoofdhuid ontstaan, die zorgen voor irritatie en/of jeuk. Een hoofdluis legt neten, dit zijn kleine eitjes die aan de haren plakken en vaak niet groter zijn dan 1 mm. In mijn vrijwilligerswerk op school hebben we zelfs geconstateerd dat er kleurverschil is tussen neten, zo kun je op blonde haren witte neten vinden en op donkere haren donkere neten. Dat maakt de zoektocht naar neten des te moeilijker.
Als je twijfelt of in de haren een neet zit kun je met je nagels de neet vasthouden en er voorzichtig aan trekken, laat deze makkelijk los dan kun je elders in de haren nogmaals proberen. Laat het hier ook gemakkelijk los of vallen ze zelfs eruit dan spreek je meestal over roos. Laten ze niet goed los dan kun je denken aan neten. Een neet is namelijk vastgeplakt aan de haar.

De Luizenkap

De behandeling die we allemaal wel kennen is een vies stinkende lotion / shampoo die je in je haren laat trekken gedurende ongeveer een half uur en die je daarna uit je haren moet kammen. Met De Luizenkap is dit verleden tijd!
Heb je tegenwoordig luizen dan ga je even je eigen malle feestje houden met een gekke badmuts op je hoofd. Gek is hij zeker te noemen want de badmuts heeft namelijk een schenktuit waar je olie in schenkt. Omdat dit ruimte in beslag neemt is de badmuts bovendien passend aan de hoofdhuid (de olie moet er niet uit lopen) en wijder aan de bovenkant (ruimte voor de olie). Zie je jezelf al zitten?
Ik zie mezelf al met mijn kinderen op deze manier een leuke aflevering van het “Klokhuis” of “Klaas kan alles” kijken terwijl we op de bank zitten met zo’n luizenkap op het hoofd.
Een gezamenlijke behandeling zorgt er bovendien voor dat eventuele verstopte luizen bij partner, kind of ander gezinslid ook uitgeroeid worden. Zo ben je sneller van het probleem af.
Uiteraard moet er daarna wel dagelijks gekamd worden om eventuele luizen en/of neten te verwijderen. En moet de behandeling na 9 dagen herhaald worden.

Mijn mening

Ofschoon we op dit moment geen hoofdluis hebben, doe ik net alsof. Volgens de voorschriften die in het doosje staan plaats ik de badmuts op mijn hoofd en schenk er vervolgens goedkope zonnebloemolie bij. Omdat ik alleen ben lukt het niet helemaal goed om op luchtbellen te controleren maar met een spiegel en een tweede spiegel en wat gehannes kom ik wel aardig dichtbij. Met twee elastiekjes bind ik vervolgens het schenktuitje dicht en ga er vervolgens 10 minuten mee zitten. Het voel best wel raar aan en ik hoop dat de postbode niet elk moment aan belt (of iemand anders). Na de aangegeven tijd ga ik voorover boven een teiltje hangen en trek De Luizenkap voorzichtig af, de olie gutst eruit en komt zo in het teiltje terecht. Restant van de olie die nog in de haren zit kun je nu met een luizenkam eruit kammen en daarna kun je je haren wassen.

Na 2 keer goed wassen met shampoo en een conditioner voor klitten is alles uit mijn haren en kan ik ze daarna goed doorkammen. Om het af te maken kam ik zelfs met een netenkam mijn haren uit. Ik vind de gehele behandeling erg prettig verlopen en zelfs op je eigen haren goed toepasbaar. Ik raad wel aan om de badmuts te verwijderen boven een teiltje in de douche of in bad. Zo heb je niet je vloer onder olie zitten als er iets knoeit. Bovendien kun je zo ook gelijk je haren uitwassen.

Hoeveel kost De Luizenkap en waar kun je het krijgen

De Luizenkap bestel je voor €19,75 per stuk en is tot 20 keer te gebruiken.
Een ander middel tegen luizen kost al gauw minimaal €15,00 en is meestal maar goed voor 2 of 3 behandelingen. Tel uit je winst!

Lees ook:

Hebben jullie al eens last gehad van hoofdluis?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics