Thuisleven.com
Thuisleven.com > Verzorging > Haarverzorging > Uitgepluisd met XT luis

Uitgepluisd met XT luis

Op de vorige basisschool ben ik luizen pluizer geweest. We mochten alleen hoofdluis of neten constateren en niet behandelen of kammen. De ouders werden gewaarschuwd, dat contact liep via de juf en werden wij buiten gehouden. Nu loopt het allemaal net even iets anders. Het contact is iets losser en minder officieel. Je kan gewoon op het schoolplein aangesproken worden door degene die hoofdluis/ neten heeft geconstateerd. Regelmatig volgt enige tijd later nog wel een berichtje van de juf. Voordeel is dat je er sneller bij kunt zijn en verspreiding voorkomen wordt. Ook is het de normaalste zaak van de wereld geworden, wat veel prettiger is.

Hoe doe ik dat thuis?

Jaren geleden heb ik bij de apotheek een stalen kam gekocht. Van de plastic luizenkammen braken te vaak tanden af. Ik kam onze dochters regelmatig. Sowieso aan het begin en einde van iedere schoolvakantie. Verder wanneer ze er zelf om vragen of als ik ze zie krabbelen. Ze krijgen er prachtig glanzend prinsessenhaar van. Het kammen helpt ook na een strand- of zandbak bezoek. De zandvlooien verdwijnen als sneeuw voor de zon, dat lukt met enkel haren wassen niet zo goed.
Mocht er sprake zijn van hoofdluis en/of neten dan is het de bedoeling dat ik zo’n 17 dagen blijf kammen om er zeker van te zijn dat de beestje en eitjes verwijderd zijn. Dat brengt, zoals je kunt begrijpen, veel weerstand met zich mee. Ook moet ik eerlijk bekennen dat door de ‘waan van de dag’ het kammen er wel eens bij inschiet. Dan lees ik een oproep van XT luis.

XT luis

Ze bieden twee vegan, pesticidenvrije hoofdluis producten aan ter review: een preventieve spray en een gel-behandeling van 15 minuten. Wij mogen weer bijna naar school en juist die ochtend heb ik gekamd. Aangezien hoofdluizen niet discrimineren op leeftijd, kam ik mezelf ook regelmatig. Ik had al wat jeuk aan de hoofdhuid door de beginnende overgang, maar vond nu ook twee kleine luizen. Het aanbod van XT luis heb ik met beide handen aangegrepen. En aangezien ik niet alleen aan mezelf denk, vind je onderaan het artikel een winactie.

Mijn ervaring met de XT luis ONCE gel-behandeling

Op de verpakking, en in de gebruiksaanwijzing, van de XT luis ONCE liquid gel staan vele waarschuwingen. Tijdens het gebruik van deze gel blijken die geheel terecht te zijn vermeld. De gel is waterafstotend en wanneer je morst dan wordt de badkamer- of douchevloer erg glad. Ook tijdens het uitspoelen is dit het geval. Eerst terug naar het begin.
De gel is eenvoudig aan te brengen en dient je haren en de eitjes af te sluiten. De inhoud van 100ml. is voldoende voor het behandelen van lange haren. Ik houd minder dan de helft over en had het achteraf wel iets ruimer mogen gebruiken. Tijdens het aanbrengen en het intrekken druppelt de gel niet, dat is prettig. Nu met gewone shampoo je droge haren insoppen. Dan is niet eenvoudig en vergt wat doorzetting. Vervolgens uitspoelen onder de kraan of douche. Indien nodig nogmaals wassen.

Het resultaat na de behandeling

De liquid gel ruikt niet, mijn ogen prikken wel een beetje. Direct na de behandeling voel ik mij bevrijd van het gekriebel. Volgens de beschrijving dien ik over een week nog eens te controleren door te kammen. Voor het gemak heeft XT luis een gratis kam bijgesloten. Mijn haren pluizen wat en voelen zich alsof er een kleurbehandeling heeft plaatsgevonden. Ik ben tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de werking van de XT luis ONCE liquid gel.

Het gebruik van de XT luis PROTECT & GO

Onze dochters zijn er al bijna aan gewend dat ik al sprayend achter ze aanren. Eerst met de waterpokken, nu met de preventieve spray. Deze flacon 200ml. is handig af te sluiten van de sprayfunctie. Het ruikt nauwelijks en is huidvriendelijk en op waterbasis vervaardigd. Naar nu blijkt helpt het ook tegen klitten en daar is deze moeder van 3 dochters met lange haren helemaal content mee. Na het haren wassen kam ik de haren toch al goed door. Deze preventieve spray is nu gewoon toegevoegd aan ons verzorgingsritueel. Het is ook aan te brengen op droog haar. Helemaal handig wanneer er een feestje gepland is of bekend wordt dat er luizen heersen.

Lees ook:

Wat is jou grootse hoofdluis frustratie?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

22 reacties

 • Ik heb er nog nooit mee te maken gehad. Niet met onze kinderen en nu ook niet met onze kleinkinderen. Kan er dus niets over vertellen en laat de winactie aan mij voorbij gaan.

 • Oh my god, hier ben ik dus zo bang voor. Echt stom want je kan het goed behandelen. Ik ga automatisch van jeuken als ik eraan denk. Mijn dochter heeft ook mega lang haar en haar beste vriendin had 1 week voor kamp luizen, nah ik was zo bang dat ze ook luizen zou krijgen tijdens kamp. Gelukkig niet maar blijf wel op m’n hoede

 • Ow ja!!! Met 3 Kids en een school waar de luizen heersen ben ik zoooo bang dat we er dit jaar niet onderuit komen!!! Help!!!!!

 • Ik doe super graag mee voor deze prachtige prijs, de school is weer begonnen en angst voor die beestjes is ook weer begonnen ik vind ze zat aangezien voerige schooljaar meerdere malen last van gehad zelfs mijn kleine baby van 6 maanden was 2 keer besmet door zijn zus en broer heb bijna alle soorten producten geprobeerd na iedere keer dat je denkt dat je er van af bent komen ze weer terug
  Ik duim hard mee

 • Altijd handig om voorbereid te zijn. Al dat gekam is niet leuk zeker als de kinderen niet mee willen werken omdat ze er zelf ook zat van zijn.

 • De grootste frustratie? Twee keer een luizenplaag in een maand. Bleh. En dan het dagverblijf maar ontkennen dat het bij hun weg komt….

 • Ik doe heel graag mee aan deze winactie. Gelukkig hebben we er tot nu toe nog geen last van gehad maar ik ben echt als den doods hiervoor. Ik heb lichte smetvrees en ben helemaal panisch voor insekten en vieze beestjes en ik raak al in paniek als ik aan luizen denk. Ik zou dit zo graag in huis willen hebben zodat ik in iedet geval een beetje rust heb mochten we hier toch mee te maken krijgen. Geliked, gedeeld en getagged op facebook

 • Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Als luizenmoeder mochten we op dinsdag weer gezellig pluizen….

  Jammer genoeg zijn sommige kids op onze school niet schoon de zomervakantie door gekomen en ik zou daarom graag een kansje willen maken! Al zijn we thuis nog luizen vrij zou ik het fijn vinden om de protect & go eens te proberen en wie weet komt de gel ook nog wel van pas.

 • Maak graag een kansje , hebben er voor het eerst last van sinds vorig jaar, maar pff je krijgt er toch zelf de kriebels van, en dan alles maar uitwassen en denk je ok ze zijn weg , enkele weken later boem daar zijn ze weer je word ze stilaan zot van ,,

 • Wat ga ik duimen voor deze prijs!!! Maandag begint school weer en ik ben bang dat Lucas met een cadeautje thuis gaat komen!!! Ook de jongste die naar het kinderdagverblijf gaat maakt kans. En mijn grootste ergernis zit dan ook bij de luizen in haar krullen! Wat is dat moeilijk weghalen!!

 • Jaaa ik wil dit heel graag. We hadden voor de zomer voor het eerst luizen gehad. We hadden ze allemaal! Vreselijk!! Dus ik ben een beetje panisch voor die beestjes… Ik ben dus erg benieuwd naar de Protect & Go.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics