Selecteer een pagina

Wat zijn wij blij in ons nieuwe huis. Wat een leuke wijk en wat is er veel sociale controle. Ik blijf gedag zeggen als ik buiten ben. Ik probeerde deze week onze voortuin bladvrij te maken, maar heb zeker anderhalf uur staan praten met voorbijgangers. Heel anders dan in het centrum waar wij voorheen woonden. Waar er vaak niet eens een knikje af kan.
Er wonen hier best veel gezinnen met kinderen in de buurt. De makelaar omschreef het als: “Ieder overlijden, leidt tot een intrekkend jong gezin”. Toch schuifelen er aardig wat oudjes voorbij op onze brede stoep. We wonen op een echte doorgaande weg naar de verschillende voorzieningen en we hebben de brievenbus op de hoek.

Thuisblijvers leningen

De buurman is wat minder mobiel en momenteel wordt bekeken wat er voor hem gedaan kan worden. Als woningeigenaar kan je bij je gemeente aanspraak maken op een subsidie om je noodzakelijke hulpmiddelen te kunnen bekostigen. Deze subsidie (of lening) wordt je verstrekt in natura, in de vorm van een persoonlijk budget of een thuisblijvers lening. De voorziening valt onder de WMO ( Wet Maatschappelijke Ondersteuning) De invulling verschilt per gemeente en het is zaak je hier voorafgaand goed te laten informeren. Gelukkig springen bedrijven als 123trapliften.nl hier handig op in en wijzen ze hun klanten graag op de diverse regelingen. Ook een gratis adviesgesprek is snel aangevraagd.

‘Gebruikte’ trapliften

Door het aanbieden van tweedehands trapliften wordt niet alleen de levertijd maar ook de kosten gedrukt. Het is toch eeuwig zonde steeds de trapliften uit de (huur)woningen te moeten halen om ze vervolgens naar de stort te brengen. De trapliften zijn ‘recht’, met een bocht of meerdere bochten. Voor iedere trap bestaat er een oplossing.
Ik weet nog goed dat in het verzorgingshuis bij mijn oma de kelder volstond met ‘oude’ rollators die niemand mocht gebruiken, want ze waren eigendom van de gemeente of de zorgverzekeraar. Dat heb ik nooit begrepen, gelukkig veranderen de tijden ietwat.

Lees ook:

Heb jij wel eens hulpmiddelen bij je gemeente aan moeten vragen?

*dit artikel is tot stand gekomen binnen een samenwerking*

Geverifieerd door ExactMetrics