Thuisleven.com
Knits Cool

Knits Cool

Mijn oma heeft mij ontiegelijk vaak leren breien. Het is haar (helaas) niet gelukt om die vaardigheden over te brengen bij mij. Dat het niet aan de vaardigheden van mijn oma ligt bewijzen mijn nicht en mijn eigen moeder die tegenwoordig ook alles aan elkaar breien. Mijn moeder heeft mijn vaardigheden met breien al een aantal keren gezien en begint er niet eens meer aan. Verrassend was het persbericht die ik een paar weken geleden kreeg over Knits Cool. Knits Cool is namelijk gebaseerd op breien, ofschoon het niet echt tot mijn leeftijdscategorie behoort maar eerder in de categorie van mijn dochter vraag ik een review pakket aan. Dit pakket is niet voor mij bedoeld maar voor mijn 9 jarige dochter die haar ogen telkens weer uit kijkt bij mijn moeder als zij aan het breien is. Als ik haar vraag of ze de producten wilt testen twinkelen haar ogen meteen. Ze niet wachten tot ze aan de slag kan gaan.

Knits Cool

Een aantal dagen later is het zover, toevallig komt haar oma die dag ook langs en zo kunnen we gezamenlijk aan de slag. “Insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden” zijn de welbekende woorden bij het breien. Ook ditmaal veranderd daar niks aan, alleen zijn er geen breinaalden meer waar alles vanaf glijd. Ideaal (zelfs voor deze mama)!

Onze ervaring

In de beschrijving staat duidelijk hoe het werkt, ook
staan er afbeeldingen bij ter verduidelijking. Mijn moeder zit er naast en aanschouwt en helpt, ze heeft gelijk door dat mijn dochter wel een natuurtalent is. En dochterlief gaat vrolijk verder en haar ogen twinkelen met de minuut meer. Ze heeft grootste plannen! Tassen, sjaals, mutsen, sokken … Toch houden we het in eerste instantie bij de haarband die we namaken uit het boekje
Op de Knits Cool Knitting Studio zit een tellertje, elke keer als ze een rijtje af heeft mag ze er een bij tellen. Ook zijn er 3 verschillende diktes aan “breinaalden”. Deze kun je aan de onderkant eenvoudig opbergen.

Het pakket bestaat uit de volgende artikelen:

– Knits Cool Machine
– 4 buttons/ versieringen
– Een haak
– 3 bollen garen, 55 meter
– 3 stokjes om de wol te bewerken
– Knits Cool Machine
– 4 buttons/ versieringen

Ook mocht mijn dochter de Knitscool uitbreidingssets: armbandenset testen. Hiermee kan ze vier armbanden ontwerpen volgens een nieuw patroon. in de verpakking zit een extra set breipennen, 32 meter garen en zeven verschillende buttons zodat ze de unieke armbanden helemaal naar eigen, unieke, smaak kan ontwerpen.
ik merk aan haar dat ze het echt helemaal geweldig vindt.

Indien de garen op zijn kun je een bol garen nemen naar kleur en dikte die je zelf prettig vind, zo valt er nog uren plezier te beleven aan de set.

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

49 reacties

 • Geweldig zeg wat een super leuke set! Ik kende de Knits cool nog helemaal niet, maar echt een super leuke set. Hier zou ik mijn 9 jarige dochter heel erg blij mee maken. Zo kunnen we samen heel wat gezellige brei uurtjes gaan beleven. Vroeger heb ik van mijn oma leren breien en heb heel wat sjaals gebreid in alle kleuren van de regenboog. Ik moet bekennen heb nu al jaren geen breinaald meer aangeraakt. Dus zou graag mijn brei skills gaan verbeteren en dan gezellig samen met mijn dochter!. Ze is dol op haken, dus dit zou een groot succes zijn. op naar vele uren speelplezier met de gave Knits cool set. Uiteraard ben ik op facebook, Twitter en Instagram van de partij. En dan nu maar duimen en hopen dat de Knits cool misschien wel naar ons toe mag komen!.

 • Dit lijkt me geweldig om samen met m`n twee stiefdochters van zes en negen te doen! Lekker gezellig met warme chocolademelk, speculaas en kerstliedjes op de achtergrond!

 • Ik moest wel even gniffelen om deze review; zo herkenbaar. Mijn moeder is supercreatief ; naaien, haken en breien. En ik snap daar helemaal niets van, mijn hoofd en handen willen dat gefriemmel maar niet bevatten. Maar mijn dochters willen dat wel graag leren. Voor hen zou dit dan ook erg leuk zijn om zo te kunnen breien.

 • Ik doe graag mee voor mijn 10 jarige zoon. Hij ziet mama haken en wil dat ook graag leren, maar dat is nog wat lastig.
  Dit zou een mooi begin zijn ☺️

 • Mijn dochter droomt ervan om te leren breien. Ik denk dat deze kit ideaal voor haar is en dat ze extatisch zou zijn.
  Ik ben ook op FB (Ariane Delvallee)

 • Wat grappig deze manier van breien.
  Daar wil ik mijn oudste kleindochter wel blij mee maken.
  Vindt ze vast leuk om te doen.
  Ik heb in mijn leven heel wat gebreid , mooie truien en vesten.
  Maar wel op de traditionele manier.
  Graag doe ik mee en volg op Bloglovin.

 • “Echt breien” heb ik lang geleden geleerd, maar daar kan ik niks meer van. Dit ziet er leuk uit: wie weet de volgende generatie dus 😉

 • Super leuk verjaardagscadeau voor mijn nichtje! Ze is al helemaal trots dat ze kan vingerhaken, dit zal ze ongetwijfeld ook fantastisch vinden 🙂

 • Heel erg leuk! Mijn zoon is hier de creatieveling, en vroeg laatst of hij kon leren breien. Ik wist niet wat ik hoorde haha ;-). Maar ik kan het hem niet leren helaas. Lijkt me leuk om hem met deze set te verrassen!

 • Zelf vind ik ‘m hartstikke leuk.. alleen ben ik heel band dat ze hier gauw op uitgekeken zijn, dus ik sla deze winactie over. Veel succes voor de deelnemers! 🙂

 • Ontzettend leuk! Doe bij deze heel graag mee voor mijn oudste dochter. Ikzelf haak heel veel en vaak verzucht mijn dochter dat zij dat ook heel graag zou willen maar helaas is zij in haken geen natuurtalent. Hoe leuk zou het dan zijn wanneer zij met dit “apparaat ” naast mij zou kunnen gaan zitten breien 🙂
  Lijkt me erg gezellig én leuk en wie weet kunnen mijn dochter en ik dan een gezamenlijk project maken 🙂

 • Leuk om samen met mijn dochter in de kerstvakantie te gaan leren breien. Lijkt mij heel erg handig en moet het vast lukken 🙂

 • Ja, mijn kleine meid vindt het ook zeer leuk om mij te zien breien. Haken kan ze al een beetje, maar breien lukt nog niet. Misschien dat ze hiermee helemaal de smaak te pakken krijgt?

 • Ik zou dit echt graag willen testen samen met mijn leerlingen uit BuSO Sint-Elisabeth.
  We handwerken regelmatig: haken, smyrna, naaien,… maar breien durf ik nog niet echt aan.
  Misschien kan dit ons op weg helpen!!

 • Wat een leuke en creatieve bezigheid! Echt iets voor mijn dochter die daardoor super rustig wordt. Ik doe graag mee!

  Volgen doe ik via Facebook en Twitter.

 • Ik doe graag mee! Mijn oudste zoon zou dit graag willen leren aangezien opa vroeger hele knuffels breidde. Ik ben helaas niet zo goed in breien, maar misschien lukt het hiermee!

 • Wat leuk. Ik wordt daar echt een beetje nostalgisch van. Doet me weer denken aan de tijd dat ik een klein meisje was en mijn moeder mij leerde breien. Ben echt heel benieuwd hoe het moderne breien eraan toegaat. In ieder geval leuk voor de koude winterdagen. Lekker knutselen met de kids.

 • Wat een leuk kado!! Ik ben een dekentje aan het breien voor onze baby en een boxmobiel aan het haken. Mijn dochtertje van zes vind het reuze interessant en draagt draag de rokjes die ik voor haar brei. Hoe leuk zou het zijn om dit gezellig samen te doen!!!

 • Wat gaaf! Nog nooit gezien! Mijn dochter is altijd kreabezig, heeft ze van haar moeder 😉 Ze wordt in december 7, hoog tijd dus om haar te leren breien en haken! Wol heb ik al genoeg in huis, maar dit hulpmiddel zal goed van pas komen! 😉

 • Gaaf zeg, die zou ik graag winnen voor mijn jongste dochter. Altijd in de weer met knutselspullen, lapjes, naald en draad, garen enz enz. Dit zou ontzettend leuk voor haar zijn.

 • Oohhh …. Wat leuk !
  Ik heb heel veel gebreid in mijn leven..
  Zo leuk !
  Dit is leuk voor mijn nichtje Fenna.
  Maar ik zal er met zekerheid zelf ook wat op maken !
  Leuk leuk leuk !

  (Nu nog de knikkers – springtouwen – tollen terug, wellicht in mondernemers versies..)

 • Breien op een andere handige manier voor kinderen, geen gedoe meer met bijna breinaalden in de ogen. Ideaal. Doe dan ook graag mee met deze prijsvraag voor mijn kinderen.

 • Wauw, dit is echt wat voor mijn dochter. Die herkent zich in t verhaal. Ze wil ook graag breien maar mijn breikunsten zijn ook verre van geweldig en Oma kan t door Reuma niet meer. Dus deze prijs zou geweldig zijn voor ons.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics